Tánczos Lilla fitneszmodell: "A legnagyobb motivációm, hogy példát mutassak az embereknek"

motiváció edző egészséges életmód fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fuvolaművésznek készült, végül modellként és fitneszmodellként is kipróbálta magát. Az igazi szerelem az életében azonban az edzősködés, amivel – úgy érzi – másokon is segíthet. 

Gyermekkorodban sportoltál valamit?

Szüleim fuvolistának neveltek, ezért sem lett belőlem sportoló, mivel rengeteg időt töltöttem a zeneiskolában, de egyébként mindig sportoltam valamit. Iskolásként aerobikoztam, atlétikáztam, jazz balettoztam, majd a szertornába is belekóstoltam.

Tánczos Lilla Forrás: Facebook/Tánczos Lilla

Volt valaha súlyproblémád?

Nagyon vékony genetikát örököltem a szüleimtől, így én inkább a vékonyságommal küzködtem tini koromban. Mai napig szeretnék még hízni, természetesen izomban.

Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni a sporttal? Miért épp a fitnesz?

Gyerekkoromban is sokat mozogtam, amikor pedig elkezdtem modellkedni, a mindennapos edzés az életem része lett. Ez idő alatt alakult ki a rajongásom az egészséges életmód és a rendszeres sportolás iránt.

Milyen versenyeken indultál?

Idén versenyeztem először, ahol az IFBB magyar bajnokságán ezüstérmet szereztem, a Fitbalance versenyen pedig aranyérmet sikerült szereznem. Ősszel pihenni szeretnék, illetve tökéletesíteni a formám, és jövőre meglátjuk, hogy alakul, de nem zárkózom el a versenyzéstől.

Forrás: Facebook/Tánczos Lilla

Mivel foglalkozol a fitnesz mellett?

Edzőként dolgozom, ami hihetetlenül boldoggá teszi az életem, ugyanis imádok az embereken segíteni. Ez egy iszonyatosan hálás szakma, amiben – úgy érzem – megtaláltam önmagam.

Most hogy néz ki egy heted: mennyit és miket edzel, hogyan tartod magad formában?

A vendégeim mellett mindig szorítok időt a saját edzéseimre is. Heti ötször edzek, emellett odafigyelek a táplálkozásomra is.

Mennyire figyelsz oda az étkezésedre? Miket eszel egy nap?

Adagjaimat nem mérem, annyit eszek, amennyi jólesik, de mindig tiszta alapanyagokból állítom össze az étkezesemet. Minden reggel zabot eszek szezonális gyümölcsökkel. Mellé a kávémat rizstejjel ízesítem. Tízóraim általában rántotta puffasztott rizzsel es zöldséggel. Ebédre csirkét vagy halat eszek rizzsel vagy édesburgonyával. Délutáni edzésem után egy fehérjeturmixot iszok, vacsorára pedig szintén jöhet a csirke vagy hal rizzsel és zöldséggel.

Forrás: Facebook/Tánczos Lilla

Van olyan kedvenc gyakorlatod, amit szerinted érdemes lenne a nőknek többet végezniük?

Én imádom a sétáló kitörést! A vendégeim már kevésbé (nevet). Nagyon jól formálja a lábakat és a farizmot.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Úgy érzem, megtaláltam a helyem az edzőteremben, ahol most dolgozok, így itt hosszú távra tervezem az edzői karrieremet. Szeretnék még a jövőben versenyezni, és kihozni magamból a maximumot mind szakmailag, mind külsőleg.

Mi a gyenge pontod? Van valami, amit nem szeretsz magadon?

Amit nehezen viselek magamon, az talán az, hogy lassan tudok izmosodni a vékony genetikám miatt.

Forrás: Facebook/Tánczos Lilla

Veled is előfordul, hogy nincs kedved edzeni? Ilyenkor hogyan motiválod magad?

Persze, előfordul, hogy alig tudom rávenni magam az edzésre, de mindig sikerül átesnem a holtponton. Edzőként muszáj hitelesnek lennem. Talán ez a legnagyobb motivációm, hogy példát mutassak az embereknek.

Mit csinálsz a szabadidődben?

A férjemmel imádunk kirándulni, a szabad levegőn lenni. Ha tehetjük, hazalátogatunk a szüleimhez vidékre, vagy a barátainkkal találkozunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.