A nyár legmenőbb sütije: így készül a sajttorta

Forrás: Dreamstime -
sütemény gyümölcs sajttorta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miért imádjuk a sajttortát, különösen nyáron? Mert a forróságban egy könnyű, nem túl édes, frissítő édességre vágyunk. Így amikor nem a házi készítésű jégkémre szavazunk, akkor jöhet a sajttorta.

Az alaptorta elkészítése

Hozzávalók:

  • 180 g teljes kiőrlésű keksz
  • 75 g vaj
  • 500 g mascarpone
  • 125 ml tejföl
  • 150 g nádcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
  • 3 tojás
Forrás: Dreamstime

A kekszet darálóban zúzd össze, majd keverd össze a felolvasztott vajjal. Az így kapott masszát nyomkodd bele a tortasütő forma aljába. 180 fokon 10 percig süsd elő. Közben a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a tojást robotgépben keverd össze. Ha alaposan összekeverted, öntsd rá az elősütött lapra, majd tedd vissza a sütőbe. 50-60 perc alatt készre sül. Ne ijedj meg, ha a sütőbe nézve azt látod, hogy nagyon megemelkedett. Ahogy kiveszed a melegből, majd szépen visszamegy. Ha kihűlt a torta, mehet is a hűtőbe.

Így dobd fel!

Azért is nagyon érdemes nyáron belevágni a sajttorta tökéletesítésébe, mert ilyenkor teremnek a bogyós gyümölcsök, amik szuperül passzolnak a sajttortához.

Forrás: Dreamstime
  1. Az első variáció, hogy a szedret, málnát vagy ribizlit belesütöd a tortába. 200 gramm gyümölcsöt keverj hozzá a robotgéppel összekevert masszához, majd kanállal forgasd át még egyszer. És már mehet is a sütőbe
  2. A második variáció szerint a készre sült és lehűtött torta tetejét jól megpakoljuk gyümölcsökkel. Erre jöhet egy gyorsan szilárduló zselatinréteg. Ebben az esetben el ne felejtsd, hogy a tortaforma kapcsos szélét nem szabad levenni a hűtés közben, különben nem tudod megcsinálni a zselét.
  3. A harmadik variáció az, hogy a kedvenc gyümölcsödből főzöl egy sűrű krémet. 200 gramm gyümölcsöt (akár fagyasztottat is, ha nem nyáron készíted) 2 evőkanál cukorral és egy kiskanál citrommal forralj össze. Ezután egy szitán átpasszírozhatod, ha zavarnak a bogyós gyümölcsök magjai. Ezután egy evőkanál keményítővel forrald újra össze a gyümölcsöt, majd öntsd a torta tetejére, és hűtsd pár órán keresztül. Amikor megszilárdult, vedd le a tortaforma szélét, és már tálalhatod is.
Történelmet írnak! Így látják a világot a legdögösebb plus size modellekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160728-5-plus-size-modell-aki-sokat-tett-az-egeszseges-testkepert.htmlNem kell csontsoványnak lenned ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben - vallják a plus size modellek, akik modellkarrierkük mellett az egészséges önkép és a test szeretetének szóvivői is. Íme, 5 plus size modell, aki sokat tett a nőkért! Ez Zsír!--7 étel, ami segít tovább élnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160726-az-eletmento-zsirok-7-etel-ami-segit-tovabb-elni.htmlAmennyiben az egészséges zsírok is étrendünk részét képezik, jó eséllyel tovább élünk. A Harvard Egyetem friss kutatása szerint ugyanis a telítetlen zsírok segítenek abban, hogy egészségesebbek legyünk. Ez Zsír!--5 meglepő ok, amiért a bicikli a legjobb sporthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160715-5-ok-amiert-a-valaszd-a-biciklit.htmlAzt tudjuk, hogy a biciklizés nagyon jó kalóriaégető sport, de számos olyan más jótékony hatást is kimutattak, amiket elsőre nem is gondoltunk volna róla. Tehát ha idáig nem voltál lelkes biciklifan, most ideje azzá válni! Ez Zsír!--Amikor csak a csoki, a fagyi és a csipsz segít – Te is érzelmi evő vagy?http://www.life.hu/ez-zsir/20160715-minden-amit-a-stresszevesrol-tudni-kell.htmlA stresszevés az, amikor az érzéseinkre adott reakcióként fogyasztunk élelmiszereket, különösen olyankor, amikor valójában nem is vagyunk éhesek. Az érzelmi evésnek is nevezett jelenség során nem a testünk, hanem az érzelmeink diktálják, mikor és mennyit együnk. Ez Zsír!--Így kerülj bomba formába az esküvődre: vesd be a menyasszonydiétát!http://www.life.hu/ez-zsir/20160714-a-legjobb-dieta-menyasszonyoknak.htmlHa karcsú szeretnél lenni az esküvőd napján, nyugodtan elfelejtheted a kamudiétákat, a gyorsdiétákat és a sztárok által népszerűsített programokat. Sokkal jobb, ha a napi kalóriaszükségletet tiszta élelmiszerekkel biztosítod: friss gyümölcsökkel, friss zöldségekkel, alacsony zsírtartalmú tejtermékekkel, teljes kiőrlésű gabonával és egészséges zsírokkal. Ez Zsír!--A lángos, a palacsinta és a hamburger vonzásában - 5 tipp, hogy ne hízz el nyaralás alatt!http://www.life.hu/ez-zsir/20160713-tippek-nyaralasra-az-egeszseges-etkezeshez.htmlEgész tavasszal és nyár elején kitartóan küzdünk, hogy elérjük a hőn vágyott bikinialakot, de a kitartás általában az első nyaralásig tart. Persze természetes, hogy az ember egy kicsit jobban elengedi magát a szabadsága alá, de nem éri meg átesni a ló túlsó oldalára, hiszen a nyaralás alatt vissza is hízhatjuk a leadott kilókat, ha nem tartunk be néhány alapszabályt. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.