Egy kis nasi lefekvés előtt? Ha nem bírod ki, hogy egyél, ezeket válaszd!

Forrás: Dreamstime -
nassolás tojás popcorn joghurt túró szőlő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran előfordul, hogy a vacsora után, közvetlenül lefekvés előtt hirtelen szörnyen megéhezünk, mintha csak gyomrunk nem érzékelné, hogy a pihenés időszaka következik. Mit érdemes ilyenkor fogyasztani? Nos, a szakemberek szerint semmi esetre sem süteményt és csokoládét. Íme, néhány szerencsésebb választás.

Túró és a joghurt

Jégkrém helyett tökéletes megoldás, ha valami olyasmire vágyunk, ami hideg és krémes. Mindkét étel fehérjében és kalciumban gazdag, s ezáltal az alvást is pihentetőbbé teszi.

Szőlő


82 százalékban vízből áll, így kitűnően hidratál. Egy fürt szőlő elfogyasztása épp olyan, mintha egy pohár víz harmadát innánk meg.

Popcorn

Ha chips után nyúlnánk, ott a popcorn. Kalóriatartalma alacsony, ráadásul teljes kiőrlésű gabonaféle.

Forrás: Dreamstime

Pisztácia

A pisztácia tökéletes éjjeli nassolnivaló. Nem csak finom és egészséges, de egyes tanulmányok szerint a fogyásban is segít, azonkívül a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is segít megelőzni.

Tojásos szendvics


Ez már egy kicsit tartalmasabb étel, mégis büntetlenül fogyasztható egy kis olívaolajjal és egy szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal: 10 gramm fehérje és 200 kalória, amiről beszélünk.

Gyógyteák

A gyógynövényekből készülő tea segít megnyugodni és ellazulni. A többség a kamillára voksol, de léteznek desszert ízű változatok is, pl. csokoládé, kókusz, karamella és vanília ízesítésű teák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.