Détár Enikő Kultkikötő Madách Színház hajlékonyság Ladinek Judit jóga Koós Réka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Détár Enikő, Koós Réka és Ladinek Judit a színházban fogadott, rendkívüli jógaórán teszteltem a színésznők hajlékonyságát. 

Enikő, Réka és Judit nyáron sem pihen, hiszen számtalan próba és előadás szerepel a naptárjukban. A színésznők hamarosan Balatonföldváron, a Kultkikötőben lépnek fel a „Bepasiztunk” című előadással, de előtte még feltöltődtek egy jógaórán.

Détár Enikő, Koós Réka, Ladinek Judit Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Még sosem próbáltam a jógát, igaz, régen balettoztam, de annak semmi köze a jógához.

A lányom sokszor próbált rábeszélni a gyakorlásra, mert ő rendszeresen jógázik.

Amikor reggelente látom, ahogy a kertben gyakorol, az csábító, de eddig még nem álltam be mellé. Vannak olyan időszakok az életemben, amikor sikerül heti három alkalommal eljutnom edzőterembe, és pár hét után látom magamon a változást, ezért is lenne fontos a rendszeresség, de egy színész életében ez nehezen megoldható" – kezdte Enikő, aki óvatosan gyakorolt a rögtönzött jógaórán, mert megtanult figyelni a teste jelzéseire.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Mivel meghúzódott a lábam itt-ott, nehéz volt a gyakorlás, figyelnem kellett arra, hogy óvatosan terheljem a fájós testrészeim. Régóta szerepelt a terveim között, hogy kipróbálok egy jógaórát, ezért nagyon örültem, hogy eljöttél hozzánk.

Az viszont fontos, ha úgy érzem, valami nem megy, azt abbahagyom”

– magyarázta Enikő, aki észrevette, hogy a jógán fontos tiszteletben tartani a testünk határait.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

Koós Réka a várandóssága alatt próbálta először a jógát, mert akkor az erősebb sportokat mellőznie kellett. „Azt gondolom, nagy szükségünk lenne nekünk, színésznőknek ezekre a nyújtógyakorlatokra, főleg előadások előtt, hogy felkészítsük az izmainkat. Jólestek az órádon azok a testtartások, amelyek nyújtották, majd ellazították az izmaimat. Bevallom,

az én vérmérsékletemnek kicsit lassú a jóga, de a szellememnek jót tesz,

mert megnyugtat, segíti a koncentrációt. Igazából a szabadtéri sportokhoz vonzódom, nyáron biciklizem, futok, vitorlázom, vagy futok a kutya után” – mosolygott Réka.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Próbáltam már a hatha jógát, és pilatesre is jártam régebben. Nagyon élveztem, mert szerintem

a jóga egy remek sport, ami egyszerre kikapcsol, és átmozgatja a testet”

– mondta Judit, aki a legnehezebb ászanát is ügyesen kivitelezte.

A színésznőket arról is faggattam, azon ritka időszakban, amikor van idejük pihenni, mi az a tevékenység, ami teljesen kikapcsolja őket?

„Amikor tudom, hogy három vagy négy napig nem kell tanulni, és elengedhetem magam, az számomra az igazi kikapcsolódás. Általában, amikor nem dolgozunk, akkor is becsúszik egy fotózás, egy interjú, vagy tanulni kell szövegeket.

Tavaly hét napra tudtam elutazni Spanyolországba a tengerpartra, de akkor is sokszor szövegkönyvvel a kezemben ültem”

– mondta Enikő.

„A csendben tudok kikapcsolni, de sajnos elég kevés az olyan hely, ahol tényleg nyugalom vesz körül. A természetben időnként megtalálom a nyugalmat. Most voltam három napig a Balatonon, és ebből fél napig néztem a Tihanyi-félszigetet, az igazi relaxáció volt” – mondta Réka.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

A Bepasiztunk című előadásról is beszélgettem a művésznőkkel, először mutatják be szabadtéren a Kultkikötőben.

„2015 novembere óta játsszuk ezt a darabot, ami tulajdonképpen egy rockkoncert összekötő szövegekkel. A nőkről szól a darab, de nem csak nőknek!” – magyarázta Enikő.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Nem a mi életünkről szólnak a történetek, amelyek el vannak túlozva, és túlrajzoltak is talán, de az alapszituáció nagyon sokunkkal megtörtént már, és sokan magukra ismernek a nézőtéren. A nőknek, lányoknak azt ajánljuk, hozzák el a párjukat, mert a férfiak sokat tanulhatnak itt a nőkről, hiszen három nőt láthatnak beszélgetni a férfiakhoz fűződő viszonyukról” – mondta Judit.

Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok

A Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk, A Hot Men Dance szexi táncosai tökéletes felsőtestet villantottak. Sarka Katán csavartunk egyet. Iszak Eszti remek jógapartnernek bizonyult. A Pesti Színházban a díszletek között jógáztunk Mauglival és Bagirával. Som-Balogh Edina még a legnehezebb jógapózban is remekül érezte magát. Szekeres Nóri tökéletes jógaalkat, és ezt be is bizonyította nekünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.