A spórolás lenne a karcsú derék titka?

Forrás: Dreamstime -
spórolás karcsú karcsúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden jel arra mutat, hogy akik szeretnek spórolni, azok általában vékonyabbak is. Azok, akik ugyanis szívesen és sokat költenek, rendszerint igénylik az azonnali kielégülést, ezért aztán a derékbőségük is nagyobb lesz – derül ki a Newcastle University friss kutatásából.

A teltebb britek a kutatás szerint kevésbé spórolnak, ezért aztán a bankszámlájuk mindenképpen vékonyabb. Az azonnali kielégülést keresik, és kevésbé tervezik meg a jövőjüket. A különbség mindkét nemre igaz, de főként a nők esetében számít hangsúlyosnak.

A szakemberek a felmérés során 15 591 brit egészségügyi adatait vizsgálták, amit aztán a megtakarításokkal, a bevétellel, a családi állapottal vetettek össze. Az adatok között szerepelt a testtömeg-index , a test zsírszázaléka és a derék körmérete is.

Forrás: Dreamstime

„Érdekesség, hogy azok a nők, akik jól bánnak a pénzzel és a bevételükhöz képest arányaiban több megtakarításuk van, átlagosan 3 centivel vékonyabb derékkal rendelkeznek" – fogalmaz Dr. Heather Brown, a Newcastle University munkatársa.

Ugyanakkor az összefüggés nem csak a nők viszonylatában értékelhető, hanem mindkét nem esetében jelentős. „Nem csak az azonnali kielégülés vágya játszik szerepet ebben, de az is, hogy aki türelmetlenebb és mohóbb, az nehezebben szánja rá magát a testmozgásra is, aminek a legtöbbször csak hosszú idő elteltével van meg az eredménye" – teszi hozzá a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.