Egyre kevesebben szeretnének fogyni - Ennyi az ideális súly?

Forrás: Thinkstock -
fogyás súlyfelesleg elhízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre kevesebb amerikai szeretne fogyni, noha még mindig rengeteg a túlsúlyos ember az országban. 1,8 kg-mal nőtt az ideálisnak tartott súly az emberek képzeletben, ami jelenleg 73 kg-ot jelent.

A Gallup friss kutatása szerint tovább csökkent azoknak a száma, akik fogyni szeretnének, és

az amerikaiaknak csupán 37 százaléka vélekedik úgy, hogy túlsúlyos. A valóságban ehhez képest 68,8 százaléknak fogynia kellene az egészsége érdekében.

1990-ben még 44 százalék gondolta úgy, hogy túlsúlyos és 2000 óta most először csökken a fogyni vágyó amerikaiak száma, miközben a többség esetében egészséges súlyról nem beszélhetünk.

Túlsúlyosak vagyunk, de nem veszünk róla tudomást Forrás: Thinkstock

Míg korábban kb. 69 kg volt a többség szerint az ideális súly, manapság 73 kilóra fogynának azok, akik fogyni szeretnének.

Mindez a szakemberek szerint azt mutatja, hogy intenzívebb kampányokra van szükség a kormány részéről, amely felhívja a figyelmet a túlsúly veszélyeire, és egészségtudatos életmódot propagál.

Még mindig több nő akar fogyni, mint férfi, de míg az 1950-es években több mint kétszer annyi nő fogyókúrázott, mint férfi, manapság már csak 13 százalékpont különbség van a két nem között: a nők 65, illetve a férfiak 52 százaléka szabadulna meg az extra kilóktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.