5 étel, ami segít, hogy kevesebbet egyél

Forrás: Thinkstock -
diéta grapefruit gránátalma sütőtök fogyókúra articsóka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha fogyókúrázni akarunk, fontos, hogy változatosan táplálkozzunk, és igyekezzünk olyan ételeket fogyasztani, amelyeknek alacsony a kalóriatartalmuk. De azzal is jól járunk, ha egy kicsit becsapjuk magunkat, és olyan élelmiszereket választunk, amelyeket nem lehet gyorsan megenni, hiszen ha lassabban eszünk, kevesebb mennyiségtől is jóllakunk.

Tudtad, hogy sokszor a túl gyors étkezés vezet hízáshoz? Valójában sokszor feleannyi étellel is jóllaknánk, csak egyszerűen olyan gyorsan befaljuk az ételt, hogy el sem jut az agyunkig az információ, hogy elég volt. Éppen ezért a diéta egyik fontos eleme az, hogy tanuljunk meg normális tempóban étkezni. Hagyjunk elegendő időt az étkezésre, együnk kényelmesen, ráérősen, rágjuk meg rendesen a falatokat, és vessük be azokat az ételeket, amelyek lassabb étkezésre ösztönöznek, így szépen fokozatosan átállhatunk majd a megfelelő tempójú étkezésre.

Az első ilyen a gránátalma, amit először a héjától kell megfosztani, hogy hozzájussunk a rengeteg maghoz, amelyeken a gyümölcshús található. Érdemes a hámozás közben eszegetni, így szépen lassan jutunk hozzá a teljes gyümölcshöz. Egyébként egy félcsészényi gyümölcsben 72 kalória és 3,5 gramm rost van, ezért rendkívül tápláló csemegéhez jutunk általa. Ehetjük magában, de joghurtba vagy zabpehelybe keverve is.

Gránátalma Forrás: Thinkstock

Hasonló értékkel bír a grépfrút is, ami szintén kevés kalóriát, de sok rostot tartalmaz. Megpucolni nem érdemes, inkább vágjuk félbe, és egy speciális késsel szedjük ki a gyümölcshúst. Kesernyés íze miatt sem könnyű gyorsan enni, igény szerint némi édesítővel meglocsolhatjuk. Egy közepes darab 80 kalóriát tartalmaz.

Grépfrút Forrás: Thinkstock

Az articsókát sem érdemes kihagyni a sorból, mert szintén nem olyan egyszerű megpucolni és elfogyasztani. Egy közepes articsóka 65 kalória, 10 gramm rostot tartalmaz, és 3,5 gramm fehérjét. Ne öntsük le kalóriadús szószokkal, a legjobb, ha egy kis salsaszósszal ízesítjük.

Articsóka Forrás: Thinkstock

Sok rákféle is nagyon jó választás lehet, ha kalória- és zsírszegény, ám fehérjében gazdag ételre vágyunk. Egy rák lábával jó ideig el lehet bíbelődni, de a kagylók is hasonló küzdelmet jelentenek, ráadásul mind gazdag ómega-3-zsírsavakban, ami az anyagcserét kellőképpen beindítja.

Rákok és kagylók Forrás: Thinkstock

Az 5 legnagyobb hiba, amit fogyókúra közben elkövethetsz

Már hetek óta diétázol, de semmilyen változást nem tapasztalsz? Lehet, hogy olyan apróságokon csúszol el, amiket valójában nem is gondoltál hibának. Most megmutatjuk, milyen szabályokra kell odafigyelned a sikeres diétáért.
Súlyos kilókat szedtek fel! Sztárok, akik meghíztak 2016-ban http://www.life.hu/ez-zsir/20161207-sztarok-akik-meghiztak-2016ban.htmlÚgy látszik, a hollywoodi és a magyar sztárok is egyre jobban odafigyelnek az egészséges életmódra, ugyanis számbavéve a 2016-os év nagy átalakulásait, sokkal több fogyásról tudunk beszámolni, mint azokról, akik elhagyták magukat. De azért mégiscsak nézzük meg, kik voltak azok, akik felszedtek magukra néhány kilót. Ez Zsír!--5+1 karácsonyi ajándék fitneszőrülteknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161207-karacsonyi-ajandekok-fitneszorulteknek-a-fa-ala.htmlAz egészséges életmód híveit szuper ajándékokkal tudjátok meglepni karácsonykor. Konyhai eszközök, sportfelszerelések, táplálékkiegészítők, ruházatok, bérletek – számtalan lehetőség közül választhattok. Mutatjuk is a kedvenceinket! Ez Zsír!OrigoEgy gazdag, gőzölgő leves az igazi téli álom – Így készítsd egészségesen!http://www.life.hu/ez-zsir/20161201-ezert-fogyassz-minel-tobb-levest-telen.htmlNincs is annál szívmelengetőbb, mint amikor odakint mínusz fokokat hoz a tél, a konyhában pedig a tűz melege mellett az ember megfőz egy nagy adag gőzölgő levest, és azzal a tudattal kanalazgatja, hogy milyen okos ötlet volt még azt a gombát is beletenni, ráadásul egyszerre ekkora adagot készíteni belőle. Ez Zsír!ThinkstockEgy őszinte kérdés vagy egy mosoly - Tedd szebbé valakinek a decembert!http://www.life.hu/ez-zsir/20161130-te-tenyleg-jol-vagy-amikor-azt-mondod-koszonom-jol-vagyok.html„Hogy vagy?" – kérdezzük embertársainkat naponta akár többször is. A válasz általában egy jó hosszú panaszáradat, vagy egy egyszerű „kösz, jól vagyok". Az igazság azonban az, hogy ötből csupán egy ember mond igazat akkor, amikor állítja, hogy jól van. Ez Zsír!Thinkstock200 liter cukrozott üdítő évente – Ennyiről kellene leszoktatni egy átlagos tinédzserthttp://www.life.hu/ez-zsir/20161128-200-liter-cukrozott-uditot-iszik-egy-atlagos-tinedzser-egy-evben.htmlMegdöbbentő felmérés készült Nagy-Britanniában, ami a fiatalok cukros üdítőre vonatkozó fogyasztási szokásait vizsgálta. Az eredmény meglehetősen döbbenetes lett, ugyanis egy átlagos brit tinédzser 11 és 18 éves kora között nagyjából egy fürdőkádnyi cukros italt fogyaszt el egy év alatt. Ez 200-300 liternek felel meg. Ez Zsír!--15 Instagram-sztár, akinek jobb feneke van, mint Kim Kardashiannakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161129-15-instagram-sztar-akinek-jobb-feneke-van-mint-kim-kardashiannak.htmlManapság Kim Kardashian formás feneke számít ideálnak, pedig ha egy kicsit jobban körülnézünk, még az övénél is sokkal jobb popsipéldaképeket találhatunk. Íme, 15 nő, akinek dögösebb popsija van Kim Kardashianénál is. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.