Soha többé nem akarsz gyorskajákon élni? Ezt az 5 pontot tartsd be

egészségtelen gyorsétterem gyorsétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár a gyorséttermek is egyre inkább igyekeznek egészségesként eladni termékeiket, azért valljuk be, hogy egy otthon, saját magunk által beszerzett alapanyagokból megfőzött ebédhez nem sok közük van. Úgyhogy ha változtatni szeretnél, és egészségesen akarsz étkezni, akkor tartsd be ezt az 5 pontot!

1. Soha ne éhezz

Az első és legfontosabb szabály, hogy soha ne éheztesd magad. Főleg, ha gyorskajafüggő voltál, és most esetleg fogyni szeretnél. Egy kiadós éheztetés után ugyanis jönnek a hatalmas zabálások, aminél rosszabbat nem is tehetnél. Legyen nálad mindig valami, amit gyorsan bekaphatsz egy rohangálós napon, amikor nem feltétlenül tudod tartani az ideálisnak tartott napi ötszöri étkezést. Egyébként ha sikerül ráállnod erre a ritmusra, akkor nem lesz gond, soha nem fogsz éhesen elsétálni egy gyorsétterem mellett, így az illat sem fog becsalogatni.

Legyen nálad mindig valami, amit gyorsan bekaphatsz egy rohangálós napon Forrás: Thinkstock

2. Fűszerezz

A gyorséttermi ételeknek mindig nagyon jellegzetes és erőteljes ízük van, így nem is csoda, hogy könnyű rájuk szokni. De ezek helyett szoktasd rá magad inkább az otthoni étkezésre. Te is próbálj ki különböző fűszereket, ízesítsd az ételt mindig kedved szerint, és változatosan. Így nagyon sok ételt megszerethetsz, amelyek korábban nem csábítottak.

3. Fedezz fel új ízeket

Ne csak a fűszerekkel, hanem az élelmiszerekkel, különböző gabonákkal, hüvelyesekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel is kísérletezz. Hidd el, annyi íz van, amit még nem ismersz, de nagyon is érdemes megismerni, hogy rengeteg új kedvenc ételed lehet, amelyek le fogják váltani a gyorséttermi kajákat.

Hidd el, annyi íz van, amit még nem ismersz, de nagyon is érdemes megismerni Forrás: Thinkstock

4. Élvezd az evést

Érthető, hogy napi öt étkezést nem lehet feltétlenül nyugalomban, békében elkölteni, de legalább az esti étkezésre érdemes különösen figyelni, hogy nem kapkodva, az ízeket élvezve tudd elfogyasztani. A főzéshez és az evéshez is kapcsolódjon egy jó érzés, néhány nyugodt pillanat, ami mindig arra sarkall majd, hogy legyen egy olyan étkezés a napodban, amikor megnyugszol egy egészségesen összeállított tányér fölött.

5. Igyál elég vizet

Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és a vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza. Ha mindennap elég vizet innánk, a méreganyagok hamar kiürülnének a szervezetünkből, sokkal fittebbek, energikusabbak lennénk. Az egészséges életmód első lépcsője, hogy odafigyelünk arra, mennyi vizet fogyasztunk. Úgyhogy a szénsavas üdítőket is ideje lecserélni! Íme, 5 tipp, hogy ezt az akadályt is könnyedén vedd!

Az egészséges életmód első lépcsője, hogy odafigyelünk arra, mennyi vizet fogyasztunk Forrás: Thinkstock

3 ok, amiért a diéta helyett életmódváltásba kezdj

Szerintünk az a jó diéta, ami rávezet arra, hogy az életmódváltásnak van egyedül értelme. A diétának viszont semmi. Hogy miért? Íme, három ok!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.