Gyógyfürdők, amiket egy napig fél áron élvezhetsz - Ne hagyd ki!

Forrás: salirisresort.hu -
kedvezmény gyógyvíz fürdő wellness fürdők2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A "Szökjön ki egy fürdőbe!" elnevezésű kezdeményezés lehetőséget biztosít a gyógyfürdők szerelmeseinek, hogy egy napig fél áron élvezzék a fürdőzés jótékony hatásait. Jobb, ha be is írod a naptáradba február 28-át, és a helyszíneket máris mutatjuk!

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

A bükfürdői Gyógy- és Élménycentrumban 50% díjkedvezményt biztosítanak a szuperkombi jegyből, amely a fürdő mindhárom zónájába (gyógy- és strandfürdő, élményfürdő, szaunavilág) egész napos belépést biztosít. A téli időszakban 13 medencéjük üzemel, köztük természetesen a gyógyvizes medencék is, amiknek a vize a Szent Kelemen forrásból származik. A fürdőzés után érdemes egy testpakolásra vagy masszázsra is bejelentkezni.

Bükfürdő Forrás: bukfurdo.hu

Dandár Gyógyfürdő

17 óráig vehetitek igénybe az 50%-os kedvezményt a Dandár gyógyfürdőben, ahol két beltéri gyógymedencével és két kinti termálmedencével várják a vendégeket. A gyógyvíz nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos hévíz, amelynek fluoridion-tartalma is jelentős. Természetesen a szauna sem hiányzik a medencék mellől, de egy aromamasszázst is érdemes kipróbálni.

Dandár Gyógyfürdő Forrás: dandarfurdo.hu

Gyulai Várfürdő

A Gyulai Várfürdőben 6 gyógyvizes medencét is kipróbálhatsz, természetesen mindet 50%-os kedvezménnyel vehetitek igénybe február 28-án. Itt van például a 20 méter hosszú 28-30 °C-os termálvízzel feltöltött medence, ami a kötött ízületek átmozgatásához kiváló. Vagy a 35-37°C-os gyógyvízzel feltöltött Polip gyógymedence, ami a Lovarda épületének pihenőrészlegéből nyíló belső-külső medence, a természetvédelmi környezetben lévő parkba visz ki. A gyógymedence a téli időszakban is üzemel. A benne lévő gyógyvíz magas hőmérsékletének köszönhetően még a tél hidege sem észlelhető, így egyszerre élvezhető a víz bársonyos melegsége és a tél tisztító, hideg levegője.

Gyulai Várfürdő Forrás: varfurdo.hu

Barlangfürdő, Miskolctapolca

A Miskolctapolca Barlangfürdő egy meleg források felett emelkedő barlangban kialakított fürdőhely. Igazi kuriózum hazánkban. A 30°C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké - nem éri el az 1000 milligramm/litert sem - így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni. Az 50%-os jeggyel természetesen a többi élményfürdőt is igénybe vehetitek. Ha pedig meguntátok a fürdőzést, egy stresszoldó kezelésre is érdemes bejelentkezni.

Miskolctapolca, Barlangfürdő Forrás: barlangfurdo.hu

Saliris Resort, Egerszalók

Az egerszalóki Saliris Resortban szintén fél áron vásárolhattok belépőket február 28-án. A gyógyvizes ülőmedencék mellett a pezsgőfürdőt és élménymedencéket is kipróbálhatjátok. Élvezzétek a fürdőzést a csodálatos mészkődomb szomszédságában, amelyet a föld mélyéből feltörő, 65-68 C°-os ásványi anyagokban igen gazdag gyógyvíz épít folyamatosan. Hasonló természeti képződmény csupán két helyen található a világon: Törökország ázsiai részén, Pamukkale-ban, valamint az Egyesült Államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban.

Saliris Resort, Egerszalók Forrás: salirisresort.hu

Harkányi Gyógyfürdő

Harkányban a felnőtt napi gyógyfürdő belépőre 50% kedvezményt adnak, továbbá a 30 perces talpmasszírozásból, illetve a 15 perces illóolajos masszírozásból is 50% kedvezményt biztosítanak. 16 órakor szaunaceremóniát is tartanak, amit szintén nem érdemes kihagyni. Ezeken túl gyógymasszázst és iszappakolást is ki lehet próbálni Harkányban, ahol a gyógyvíz 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 °C hőmérséklettel tör a felszínre. Ásványianyag-tartalma literenként több mint 1000 mg.

A "Szökjön ki egy fürdőbe!" kezdeményezéshez csatlakozott fürdők teljes listáját a Fürdőszövetség honlapján találod meg!

Őrizd meg az egészségedet! Járj gyógyfürdőbe

Gyógyvizek szempontjából kicsiny hazánk igencsak szerencsés. Az egész világon híres gyógyvizeink, gyógyfürdőink vannak, amiket érdemes is látogatni, hiszen amellett, hogy egy kellemes fürdőzés a lelket is nyugtatja, rengeteg egészségügyi előnye van.
Szuperélelmiszerek, amikben rengeteg magnézium vanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170221-szuperelelmiszerek-amikben-rengeteg-magnezium-van.htmlA szív egészségéhez, az immunrendszer megfelelő működéséhez, a szellemi frissességhez, más ásványi anyagok és vitaminok hasznosulásához, de a depressziós tünetek elkerüléséhez is nagy szükségünk van magnéziumra. Étrend-kiegészítőkkel is pótolhatjuk, de a megfelelő étrend is sokat számít a kielégítő magnéziumszint eléréséhez. Ez Zsír!ThinkstockHosszú Katinka 5 motiváló üzenete a sikerhez http://www.life.hu/ez-zsir/20170220-hosszu-katinka-ot-motivalo-uzenete-a-sikerhez.htmlHosszú Katinka ma kétségtelenül a legsikeresebb magyar sportember, de nemcsak hazai viszonylatban, világszinten is az egyik legelismertebb sportolók egyike. Az Iron Lady a küzdeni akarás, az erő, a kitartás, a fáradhatatlanság mintaképe, így van mit tanulni tőle. Ez Zsír!--Magzati korban dől el, hogy egészségesen fog-e táplálkozni a gyerekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170217-magzati-korban-kialakul-hogy-milyen-eteleket-fog-preferalni-a-gyerek.htmlTe hányszor tukmáltad a gyerekre a zöldséget, és ő hányszor utasította el bőgve? Lehet, hogy éppen te tehetsz arról, hogy a gyerek elutasítja, nem akarja megenni az egészséges ételeket. Legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból. Ez Zsír!--Receptvariációk egészséges fánkrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170217-egeszseges-fank-receptek.htmlA farsangi szezont sem kell teli hassal és bűntudattal zárni. Próbáld ki a klasszikus fánkok egészségesebb verzióit! Ez Zsír!--Fogyókúra alatt is nassolhatsz - ha betartod ezeket a szabályokat!http://www.life.hu/ez-zsir/20170216-fogyokura-alatt-is-nassolhatsz-ha-betartod-a-szabalyokat.htmlA nassolás, az édesség utáni vágy sokak diétáját teszi tönkre, pedig annyiféle egészséges nassolnivaló van, csak tudni kell, hogy milyen alapanyagokat használhatunk fel az elkészítésükhöz. A fogyókúra alatti nassolás legfontosabb kérdéseit Nagy Dóra, a BioTechUSA edzés- és táplálkozási szakértője válaszolta meg nekünk. Ez Zsír!--Diétás receptek: tésztaételek, amelyekhez nincs is szükség tésztárahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170210-tesztaetelek-amik-liszt-nelkul-is-elkeszithetok.htmlPersze nem kell mindig liszt nélkül étkezni, hiszen rengeteg fajtája van már, ami sok-sok vitamint és rostot tartalmaz, ami természetesen elengedhetetlen a szervezet számára. Néha azonban mégis izgalmas kísérletezni, így ezeket a recepteket is azoknak ajánljuk, akik nyitottak az újdonságokra és az egészséges ételekre, és még a spagettit is kipróbálnák tészta nélkül. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.