Így készül az egészséges, diétás puding – Ezt ne hagyd ki!

Forrás: Thinkstock -
diéta tápióka egészséges életmód puding
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy a puding is készülhet egészségesen? Ennek is rengeteg variációja van, nekünk az egyik kedvencünk a tápiókagyöngyből főzött, krémes, rengetegféle módon ízesíthető puding.

Mentás, málnás

  • 20 dkg tápiókagyöngy
  • 4 dl rizstej vagy bármilyen növényi tej
  • 1 dl víz
  • 3-5 ek. méz vagy édesítő ízlés szerint
  • 10 dkg málna
  • menta
Málnás-mentás tápiókapuding Forrás: Thinkstock

A tápiókát beáztatjuk úgy, hogy kétujjnyira ellepje a víz. A kis gyöngyök ezt mind felszívják, és szépen megduzzadnak. 20 percet mindenképpen érdemes hagyni nekik erre. Közben a vizet a tejjel összeforraljuk. Ha valamilyen sűrű tejjel készítjük, akkor egy dl vizet érdemes hozzátenni, ellenkező esetben dolgozhatunk fél liter tejjel is. Meglepő módon ez mindenkinek más aránnyal működik jól.

Ha felforrt, hozzáadjuk a tápiókát. Érdemes végig figyelni, amíg készül a puding, ugyanis könnyen leragad, így kevergetni kell. Amikor kezd ragacsossá válni, és látod, hogy a gyöngyök opálosan átlátszóvá válnak, akkor elkészült. Ha levetted a tűzről, keverd hozzá a választott édesítőszert, legyen az méz, eritrit vagy xilit. A fagyasztott málnát (később természetesen friss málnával is el lehet készíteni) engedd ki, majd forrald össze az apróra vágott mentával. Ebbe is rakhatsz egy kevés édesítőszert. Érdemes egy pohárban rétegezni a kihűlt alapanyagokat, így jól is fog mutatni.

Citromfüves, kókuszos

  • 20 dkg tápiókagyöngy
  • 5 dl kókusztej
  • 3-5 ek. méz vagy édesítő ízlés szerint
  • citromfű
Citromfüves-kókuszos puding Forrás: Thinkstock

Az előző változatban csak a málnát ízesítettük, de a tejbe is bele lehet főzni a zöldfűszereket. A kókusztejet tedd fel a citromfűlevelekkel főni. Nagyjából 3-4 ágnyi levelet tegyél bele. Amikor felforrt, vedd le a gázról, de még hagyd benne ázni a leveleket, míg előkészíted a tápiókát. Az előzőekhez hasonlóan áztasd be vízbe, majd 20 perc letelte után a citromfűleveleket halászd ki a tejből, és tedd fel főni a tápiókával.

Amikor elkészült, vedd le a tűzről, és tedd hozzá az édesítőszert. Amikor kihűlt, már tálalhatod is, de a gyümölcs ne maradjon le a tetejéről.

Mi a tápiókagyöngy?

A tápióka a manióka gyökeréből nyert keményítő. Gluténmentes, úgyhogy az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Fehérjetartalma miatt kifejezetten kedvelik azok, akik sportolnak, és izmot akarnak építeni vagy fogyni szeretnének. A vitaminok közül a K-vitamin-tartalma jelentős, ami a fehérjék beépüléséhez fontos, és a csontok egészségében is nagy szerepe van.
Őket kövesd az Instagramon, ha extra motivációra lenne szükségedhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170330-oket-kovesd-az-instagramon-ha-extra-motivaciora-lenne-szukseged.htmlMiért imádjuk az Instagramot? Például azért, mert motivációból ott soha nincs hiány. Ha az életmódváltás nehézségeit éled, akkor ideje követned azokat a hétköznapi embereket, vagy éppen sportolókat, akik a kitartás terén mindenkit felülmúlnak. Mutatjuk is a kedvenceinket! Ez Zsír!--Szukralóz pró és kontra: fogyasszuk-e ezt a modern édesítőszert?http://www.life.hu/ez-zsir/20170328-szukraloz-edesitoszer-egeszseges-e.htmlSchobert Norbi hivatása mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra nevelje az embereket. Ezúttal ezt egy elismert szakértő, dr. prof. Csapó János oldalán teszi, akivel közös videósorozatot indítottak A professzor megmondja címmel. Céljuk, hogy végérvényesen leszámoljanak a különböző élelmiszerekkel kapcsolatban kialakult tévhitekkel. Ez Zsír!ThinkstockEz a legjobb diétás édesség, amit fogyókúra alatt is fogyaszthatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170324-igy-keszul-az-egeszseges-brownie-recept.htmlDiéta alatt sem kell lemondanod a finom falatokról, csak éppen néhány alapanyagot kell kihagynod a receptből, mint például a cukrot és a lisztet. Íme, Nagy Judit, vagyis FittAnyu egyik kedvenc egészséges receptje! Ez Zsír!--Így csíráztass otthon, és legyél mindig egészségeshttp://www.life.hu/ez-zsir/20170324-csiraztass-otthon.htmlA csírák igazi ősi életenergiát hordoznak, a növények esszenciáját tartalmazzák. Vitaminbombák, de ásványi anyagokban, antioxidánsokban, enzimekben is bővelkednek, ráadásul a legegyszerűbb szendvicset és salátát is feldobják, de zöldséglevekbe is lehet turmixolni. Ez Zsír!ThinkstockA házi kedvencek is egyre csak híznak - Rossz példát mutatunk nekik!http://www.life.hu/ez-zsir/20170323-ok-a-legkoverebb-kutyak-a-vilagon-fotok.htmlA súlyprobléma manapság már nemcsak az embereket érinti, hanem házi kedvenceinket is. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a kutyák nagyjából 54, míg a macskák 58 százaléka túlsúlyos, ami eléggé sokkoló szám. Ez Zsír!--10 szuperétel, amit a pénztárcád sem fog megbánnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170322-10-szuperetel-amit-a-penztarcad-sem-fog-megbanni.htmlManapság egyre több új vagy újra felfedezett szuperétel tűnik fel a piacon. Sokan azt gondolják, hogy nem is lehetnek igazán egészségesek chiamag, útifűmaghéj vagy éppen avokádó fogyasztása nélkül. Természetesen jó variálni a különböző alapanyagokat, de azt sem árt tudni, hogy a talán már túlságosan egyszerűnek, hagyományosnak gondolt, itthon termő zöldségek és gyümölcsök is hasonlóan kiemelkedőek vitaminok, ásványi anyagok vagy éppen egészséges zsírsavak, rostok és fehérjék szempontjából. Mutatjuk is a kedvenceiket! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.