életmódváltáséve2017 jótékony hatás egészséges életmód mozgás sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig nem tudod rávenni magad, hogy legalább hetente kétszer alaposan átmozgasd a testedet? Ha a következőket elolvasod, biztos nem fogsz többé nemet mondani a sportolásra, hiszen a javadat szolgálja, ráadásul sokkal több dologban is, mint gondolnád. 

Stressz

Tudod, hogy a stressz mennyire mérgező? Testi és lelki betegségeket is okozhat, ha nem találjuk meg a módját, hogy levezessük, kiadjuk magunkból. Aki dolgozik, aki gyerekeket nevel, akinek céljai vannak a mai világban, óhatatlanul feszült lesz néha. Mivel elkerülni nem tudjuk, meg kell tanulnunk kezelni és levezetni. Ennek a legjobb módja a sportolás. Olyan, mintha kifújna belőled minden feszültséget. Ráadásul ha erre ráérzel, mindig a sporthoz fogsz fordulni, ha úgy érzed, telítődtél. A sportra rászokni pedig nagyon egészséges.

A futás olyan, mintha kifújna belőled minden feszültséget Forrás: Thinkstock

Egészség

A csontok, izmok, ízületek egészségén túl a szívet, a tüdőt és az agyat is fiatalon tartja a testmozgás. Megerősödik a szívizom, így nő a szív teljesítőképessége, de nő a tüdőkapacitás is, és az általános teljesítőképességed, az energiaszinted is megemelkedik.

Szépség

Mivel a mozgás hatására fokozódik a vérkeringés, több oxigén jut a bőr sejtjeihez is, ami segít abban, hogy sokkal tovább fiatal maradjon a bőröd. A fokozott izzadás pedig hozzájárul ahhoz, hogy a bőrön keresztül távozzanak a méreganyagok. De nemcsak a bőrre van jó hatással a mozgás, az álomalak eléréséhez sem a különböző diéták vezetnek elsősorban, hanem a sportolás és mellette természetesen a helyes táplálkozás.

Mivel a mozgás hatására fokozódik a vérkeringés, több oxigén jut a bőr sejtjeihez is, ami segít abban, hogy sokkal tovább fiatal maradjon a bőröd Forrás: Thinkstock

Mentális tréning

A sport rengeteg önbizalmat ad. Egyrészt azért, mert külsőleg is sokat formál rajtad, amitől magabiztosabb leszel, másrészt pedig mentálisan is megedz. Ahogy egyre többet sportolsz, rájössz, hogy mennyi mindenre képes vagy, látod, hogyan tudsz fejlődni, mi mindent el tudsz érni a saját akaraterődből. Ez a mentalitás pedig aztán az élet más területein is kamatoztatható lesz.

A kihívások pszichológiája – Avagy ezért lépj ki a komfortzónádból!

Kihívás, siker, önbecsülés – három egymásra épülő fogalom, amelyek valójában egy elképesztően hosszú utat jelképeznek. Sokaknak ezt sajnos nem is sikerül végigjárni, pedig nem kisebb dolgok forognak kockán, mint a boldogság és a kiteljesedés. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Szexuális élet

Ha hiszed, ha nem, a sport, illetve az aerob típusú edzés még a szexuális életedre is hatással lesz. Egyes felmérések szerint a rendszeresen sportoló felnőttek intenzívebben élik meg a szexuális életüket. Egyébként a merevedési zavart is megelőzheti, mert hozzájárul a hímvesszőt ellátó artériák jó állapotának fenntartásához is.

A meztelenkedés a pozitív testkép kulcsa?http://www.life.hu/ez-zsir/20170331-boldogabbak-akik-tobbet-meztelenkednek.htmlA pozitív testkép egy újfajta megközelítését hozta egy nemrégiben készített felmérés, ami a nudizmus és az egészséges önkép kapcsolatát vizsgálta. Mutatjuk is az eredményeket! Ez Zsír!ThinkstockÍgy készül az egészséges, diétás puding – Ezt ne hagyd ki!http://www.life.hu/ez-zsir/20170331-igy-keszul-az-egeszseges-puding-tapiokaval.htmlTudtad, hogy a puding is készülhet egészségesen? Ennek is rengeteg variációja van, nekünk az egyik kedvencünk a tápiókagyöngyből főzött, krémes, rengetegféle módon ízesíthető puding. Ez Zsír!ThinkstockŐket kövesd az Instagramon, ha extra motivációra lenne szükségedhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170330-oket-kovesd-az-instagramon-ha-extra-motivaciora-lenne-szukseged.htmlMiért imádjuk az Instagramot? Például azért, mert motivációból ott soha nincs hiány. Ha az életmódváltás nehézségeit éled, akkor ideje követned azokat a hétköznapi embereket, vagy éppen sportolókat, akik a kitartás terén mindenkit felülmúlnak. Mutatjuk is a kedvenceinket! Ez Zsír!--Most vagy soha! Így kezdj neki a fogyókúránakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170320-igy-kezdj-neki-a-fogyokuranak.htmlAz első napsugarak nemcsak a tavasz kezdetét jelzik, hanem azt is, hogy hamarosan lekerülnek rólunk a télikabátok, sőt, a dzsekik és pulóverek is, a hosszúnadrágokat leváltják a rövidnacik, a szoknyák, és hamarosan előkerülnek a bikinik is. Így az eddig két-három réteg ruha alatt rejtegetett felesleget villámtempóban próbáljuk leadni. De mégis hogyan legyünk igazán hatékonyak? Így vágj bele a fogyókúrába! Ez Zsír!--Méreg vagy sem az aszpartám? Íme, az igazság a közkedvelt édesítőszerről!http://www.life.hu/ez-zsir/20170321-aszpartam-egeszseges-e-ez-a-mesterseges-edesitoszer.htmlSchobert Norbi hivatása mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra nevelje az embereket. Ezúttal ezt egy elismert szakértő, prof. dr. Csapó János oldalán teszi, akivel közös videósorozatot indítottak A professzor megmondja címmel. Céljuk, hogy végérvényesen leszámoljanak a különböző élelmiszerekkel kapcsolatban kialakult tévhitekkel. Ez Zsír!ThinkstockÍgy csíráztass otthon, és legyél mindig egészségeshttp://www.life.hu/ez-zsir/20170324-csiraztass-otthon.htmlA csírák igazi ősi életenergiát hordoznak, a növények esszenciáját tartalmazzák. Vitaminbombák, de ásványi anyagokban, antioxidánsokban, enzimekben is bővelkednek, ráadásul a legegyszerűbb szendvicset és salátát is feldobják, de zöldséglevekbe is lehet turmixolni. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.