Új trend hódít az egészséges finomságok körében

Forrás: Instagram/alphafoodie/shakeforshape/smoothiebowls -
finomság hajó egészséges életmód gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A külföldi életmódbloggereknél új őrület tombol, és hamarosan valószínűleg a hazai Instragram-felhasználókat is eléri a gyümölcshajómánia. Az ötlet egyébként jópofa, nagyon is fotóbarát, ráadásul könnyű elkészíteni.

Az egészséges hajók elkészítéséhez nincs is szükség másra, mint néhány gyümölcsre, köztük persze egy olyanra, aminek ki lehet vájni a belsejét. Mi nem is gondoltuk volna, de még banánnal is lehet próbálkozni, habár ez viszonylag hamar megbarnul, szóval nem a legjobb választás, de kétségtelenül ez a variáció is megjelent az Instagramon, és elég jól is nézett ki. Habár a banánba csak különböző formára vágott gyümölcsöket tudunk pakolni, az ananászba és a sárgadinnyébe ezek mellé smoothie-t is tehetünk. Szóval egy igazi vitaminbombáról van szó, ami nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem a szemünket is.

Gyümölcsös banánhajók Forrás: Instagram/alphafoodie

Ha ananásszal vagy dinnyével dolgozol, akkor karalábévájóval vájd ki a gyümölcs húsát, de vigyázz, hogy maradjon egy egyenletes réteg a gyümölcs héjánál, nehogy kifolyjon majd a smoothie. A szebben kivájt gyömülcsgömböket felhasználhatod a díszítéshez, a többi pedig mehet a smoothie-ba. Az egészben a legjobb, hogy nem kell semmilyen előírt recepthez alkalmazkodnod, azokat a gyümölcsöket használd, amiket éppen venni tudtál a piacon. Persze ha minél több színűt találsz, annál változatosabb és szemetgyönyörködtetőbb lesz a végeredmény.

Smoothie-variációk egzotikus gyümölcsökben tálalva Forrás: Instagram/alphafoodie/shakeforshape/smoothiebowls

Ha a smoothie elkészült, öntsd bele a hajóba, majd jöhetnek rá a különböző formára vágott gyümölcsök. Azokra persze akár chiamagot, gojibogyót vagy kókuszchipset is tehetsz, és máris készen van az igazi nyári hangulatú gyümölcshajó. Vigyázat, ha kipróbáljátok, a tálból való kanalazást ezentúl nagyon unni fogjátok!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.