Így készül az egészséges brassói! Recept!

gomba brassói életmódváltáséve2017 Buday Péter sorbet egészséges életmód gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyás levest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket!

A Keverd újra, Buday! első részében kedvenc szakácsunk bemutatja, hogyan készül az egészséges Brassói pecsenye.

Hozzávalók (4 személyre)

60 dkg szűzpecsenye
10 dkg húsos császárszalonna
1 cs újhagyma, vagy 15 dkg vöröshagyma
2 cs petrezselyem zöldje
4 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
1 dl étolaj
40 dkg tisztított zeller gumó
40 dkg tisztított petrezselyem gyökér

Elkészítése:

  • A húsos szeletelt császár szalonnát vékony csíkokra vágom.
  • Az apróra vágott hagymát, vagy még inkább az újhagymát, a zúzott fokhagymát, együtt pirítom kevés olajon a szalonnával együtt.
  • Az ujjnyi csíkokra vágott szűzpecsenyét összepirítom a hagymával.
  • Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal.
  • Végül megszórom rengeteg apróra vágott petrezselyem zöldjével.
  • A kockára vágott sült burgonya helyett dobókocka nagyságúra vágom a zellergumót, és a petrezselyem gyökeret. Meggőzölöm félkeményre.
  • Kevés zsiradékban ropogósra pirítom forró serpenyőben.
  • Tálalás előtt összeforgatom a húst a zöldségekkel.

Nézd meg a teljes videót!

Kezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmód szakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bombaformát és izomlázat!
Fogyás az edzőtermen túl? Könnyebb, mint gondolnádhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170831-tippek-azoknak-akik-utaljak-az-edzotermet-de-fogyni-akarnak.htmlSokan vannak úgy, hogy fittek, energikusak szeretnének lenni lehetőleg normál testalkattal, de utálják az edzőtermet, és egyébként is alig tudják beiktatni a rendszeres mozgást a mindennapjaikba. Ezt a 7 tippet nekik írtuk, hogy belássák, a hétköznapok tele vannak alternatív sportolási lehetőségekkel! Ez Zsír!--Túl sok volt a strandkaja? Így méregteleníts nyár utánhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170830-meregtelenites-a-nyar-utan.htmlNem kell drasztikus méregtelenítésbe kezdeni ahhoz, hogy megtisztítsd a szervezetedet a túlzásba vitt nyári gasztrokalandozások után. De ha nem tudtál mértéket tartani, és túl sok volt a strandkaja és a koktél, akkor most érdemes odafigyelned, hogy visszazökkenj az egészségesebb mederbe. Ez Zsír!--Régi idők fogyási trendjei, amiket ideje örökre elfelejtenihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170829-regi-fogyasi-trendek-amiket-ideje-elfelejteni.htmlHeti szinten új fogyási tippek, új szuperételek kerülnek előtérbe. Vannak olyan egykori trendek, ma már tévhitek, amelyeket viszont egyszer és mindenkorra el kell felejteni, ha az egészség, a fittség, a jó alak az elérendő célod. Ez Zsír!OrigoEzeket az ételeket soha nem szabadna a hűtőbe tennihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170815-ezeket-az-eteleket-soha-nem-szabad-hutobe-tenni.htmlBiztosan te is találsz olyan ételt ezen a listán, amit rendszeresen a hűtőben tartasz, pedig nem szabadna. Az általános vélekedéssel ellentétben ugyanis nem minden élelmiszerre igaz, hogy hűtve tovább tárolható. Melyek ezek? Mutatjuk! Ez Zsír!--Túlságosan elfoglalt vagy? Próbáld ki az 1 perces edzést!http://www.life.hu/ez-zsir/20170810-ha-tulsagosan-elfoglalt-vagy-probald-ki-az-1-perces-edzest.htmlAlig van időd beiktatni a napi menetrendedbe az edzést? Mégis szeretnél mozogni, fogyni, vagy éppen erősödni és fitt lenni? Próbáld ki a napi egyperces edzést! Ez Zsír!--Tojásos reggeli vegáknak és húsevőknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170811-tojas-reggelire-recept-vegaknak-es-husevoknek.htmlA hétköznapokban örül az ember, ha egy gyors szendvicsre van reggelente ideje, hétvégén viszont jó lelassulni és villásreggelit tartani. Ehhez mutatunk most egy receptet! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.