Gasztroajándék édesszájúaknak: vegán cake pop

Forrás: Shutterstock -
karácsony cake pop gasztroajándék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha szeretnél saját készítésű finomságot ajándékozni, jó választás a cake pop, aminek rengeteg változata van, de akár te is kísérletezhetsz különböző ízekkel. Mi most egy vegán változatot mutatunk be!

Hozzávalók:

Masszához

  • 24 db Oreo keksz (ami véletlenül lett vegán)
  • 3 ek darált mandula
  • 3 ek kókuszliszt
  • 1 ek kókuszzsír

Bevonathoz

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek kókuszzsír

Csomagoláshoz

  • pálcikák
  • celofán
  • karácsonyi szalag
Vegán cake pop Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

Az Oreo kekszet és a mandulát daráld össze, akár együtt is beküldheted őket a robotgépbe. Add hozzá a kókuszlisztet és a kókuszzsírt, majd kézzel varázsolj belőle egynemű masszát. Ha összeállt, akkor jöhet a formázás. A közepes méretű golyókat sorakoztasd fel egy tálcára. Fél-egy órára mehetnek a hűtőbe.

Az étcsokoládét a kókuszzsírral melegítsd össze a mikróban, vagy gőz fölött. A golyókat tűzd fel egy pálcikára, majd mártsd bele őket a csokiba. Ha szeretnéd díszíteni, mondjuk kókuszreszelékkel, azt akkor tudod megtenni, amíg nem szilárdult meg a csoki.

A cake popoknak celofánból vágj ki kis négyzeteket, abba tudod belecsomagolni egy karácsonyi szalaggal. Ha vendégvárónak készíted, akkor álltsd bele poharakba, vagy fess le egy hungarocelltömböt, és abba szurkáld bele a pálcikákat.

Czanik Balázs szerint a büntetlen sütizés az ünnepek alatt is lehetségeshttp://www.life.hu/ez-zsir/20171207-czanik-balazs-receptjei-fogyokurazoknak-etelallergiaval-kuzdoknek.htmlSokak számára a szokásosnál is nagyobb fejtörést okoz a karácsonyi sütés-főzés, mert figyelembe kell venni, hogy ki diétázik, ki cukorbeteg, illetve küzd valamilyen ételallergiával a családban. Czanik Balázs süteményes recepteskönyvében a fogyókúrázóktól a laktózérzékenyeken át a gluténérzékenyekig mindenki talál magának megfelelő finomságot. Ez Zsír!--Az életmódváltás miatt gyökeresen megváltozott Bernadett élete! Olvasd el a történetéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20171130-bauko-bernadett-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlA 32 éves Bernadett idén februárban kezdett bele az életmódváltásba. Súlyfeleslege miatt már nem szeretett tükörbe nézni, de egészségi állapota is romlott: hamar kifulladt, állandó fejfájással küzdött, fáradt és ingerlékeny volt. Mindennek azonban most már nyoma sincs: boldog és kiegyensúlyozott lett az életmódváltásnak köszönhetően. Az ő történetét olvashatjátok most! Ez Zsír!OrigoTökfőzelék sütőben sült rántott hússal: egészséges recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/20171115-tokfozelek-sutoben-sult-rantott-hussal.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Ez Zsír!--Csupa izom fitneszlady lett Britney Spearsbőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171123-birtney-spears-edzesmodszere-videokon-kepeken.htmlBritney Spears élete sokszor vett már fordulatot, de ennyire pozitív változásokat még soha nem láttunk rajta. Ezúttal tényleg komolyan vette az életmódváltást, amitől kiegyensúlyozott, boldog és nem utolsósorban nagyon izmos is lett. Ez Zsír!--"Nincs szebb egy magabiztos, boldog nőnél" - interjú Salamon Dia fitneszmodellelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171108-interju-salamon-dia-fitneszmodellel.htmlSalamon Dia 20 éves kora óra, öt éve aktív versenyző, és az első Magyarországon élő bikinimodell, aki profikártya tulajdonosa lett. Legnagyobb célja, hogy megmérettesse magát a Mr. Olympián, majd édesanya legyen. Motivációról, diétáról és edzésről beszélgettünk vele. Ez Zsír!OrigoIlyen volt a 3. Plus Size Nap: fotók!http://www.life.hu/ez-zsir/20171116-beszamolo-a-harmadik-plus-size-naprol.htmlNovember 12-én, immár 3. alkalommal került megrendezésre a Plus Size Nap, ahol nemcsak öltözködési tippeket kapnak a duci hölgyek, hanem életvezetési tanácsokat is. A rendezvény egyik szervezőjével, a plus size fotós Erdős Jucival beszélgettünk! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.