Zabos cukkinis palacsinta: reggeli energiabomba

Forrás: Shutterstock -
cukkini palacsinta recept túró zabliszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha te imádod a palacsinta extrémebb változatait, és szívesen kipróbálsz egészséges recepteket, akkor ez most neked szól. Gyorsan elkészíthető, és igazi energiabomba, amit reggel, de akár vacsorára is bevethetsz. 

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 1 cukkini
  • 3 kanál jó magasan púpozott zabliszt
  • 3 tojás
  • 1,5-2 dl tej
  • 3 ek olívaolaj
  • bors
Zabos cukkinis palacsinta reggelire Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

A cukkinit nagylyukú reszelőn reszeld le, majd egy kevés sóval keverd össze, és pár percig hagyd állni, hogy kissé kiengedje a levét. Ezt a folyamatot nem kell nagyon túlzásba vinni, elég kevés só és kevés idő, nem akarjuk az összes vizet kivonni a cukkiniből, csak egy picit essen össze, hogy lágyabb textúrája legyen az ételben.

Közben törd fel a tojásokat, amihez mehet a túró, a tej, és a jól megpúpozott zabliszt is, illetve az olívaolaj és a fűszerek. A cukkinit nyomkodd ki, majd mehet ez is az edénybe. Kézi habverővel alaposan dolgozd össze, hagyd állni 10 percet, majd jöhet is a sütés, amihez teflon vagy kerámia bevonatú palacsintasütőt érdemes választani, így nem is kell alá plusz olaj. Ne hagyományos magyar palacsintákat süss, hanem kisebb, tócsni méretűeket. Egyébként a tészta állaga is jóval sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsintáé.

Közben törd fel a tojásokat, amihez mehet a túró és a jól megpúpozott zabliszt is Forrás: Shutterstock

A palacsintát kínálhatod akár egy kis fokhagymás tejföllel és egy kevés sajttal, de készíthetsz hozzá tzatzikit is, amihez joghurt, fokhagyma, só, citromlé és uborka kell.

Miért jó ez a palacsinta:

A túró kellő fehérjét biztosít a szervezet számára, a zabliszt pedig a lassan felszívódó, jófajta szénhidrátot teszi hozzá az ételhez. A cukkininek magas az ásványi anyag-, a vitamin-, és a rosttartalma, a tojás pedig szintén sok vitamint tartalmaz, ráadásul antioxidánsban is gazdag.

A 6 legjobb módja a cukkini elkészítésének

Egyik kedvenc zöldségünk a cukkini, ami lényegében megunhatatlan, hiszen számtalan elkészítési módja van. Talán nem is gondoltad volna, hogy ennyiféleképpen felhasználhatod ezt a csodás zöldséget. Lássuk!

A jó diéták 10 ismérvehttp://www.life.hu/ez-zsir/20180116-a-jo-dietak-10-pontja.htmlA jófajta diétát valójában életmódváltásnak hívjuk. Sokakat viszont megijeszt ez a szó, ugyanis hosszú távú elköteleződést jelent, míg a diéta a köztudatban egy gyors fogyási módszert takar. Ennek azonban nem szabad bedőlni. Hogy jól tudj választani a különböző fogyókúrás módszerek között, megmutatjuk a jó diéták 10 ismérvét. Ez Zsír!--Egészséges recept: zöldséges, csirkés spagettihttp://www.life.hu/ez-zsir/20180109-recept-zoldseges-csirkes-spagetti.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoRecept: a legfinomabb zabkeksz diétázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180111-recept-a-legfinomabb-zabos-keksz-dietazoknak.htmlAttól mert diétázol, vagy odafigyelsz az alakodra, azért még nem kell éhezni, sőt az édességekről sem kell lemondanod. Íme, egy egyszerű, de annál finomabb és persze nagyon is egészséges keksz receptje. Ez Zsír!OrigoAz asztali són túl is van élet: 5 különleges só, amit megéri kipróbálnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20180109-az-asztali-son-tul-is-van-elet-5-kulonleges-so-amit-megeri-kiprobalni.htmlA mai napig úgy gondoltad, hogy a só a legunalmasabb fűszer, és már nem nyújthat új kulináris élményt? Akkor tévedtél! Az egyszerű asztali són túl és van élet, és meg is éri körbenézni azon túl, mert nemcsak új ízvilágokat fedezhetsz fel, de egészségügyi hatásaikat is megtapasztalhatod. Ez Zsír!Origo3 dolog, ami miatt hamar elbuknak az újévi fogadalmakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180103-ezert-buknak-el-hamar-az-ujevi-fogadalmak.htmlAkár abba a csoportba tartozol, akik szerint semmi értelme nincs az újévi fogadalmaknak, mert úgysem tartja be őket az ember, akár abba a csoportba, akik szerint érdemes próbálkozni velük, ezt a cikket akkor is érdemes elolvasnod, mert 2018 lehet a nagy áttörés! Ez Zsír!--Gyógyfürdőzz a fővárosbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180105-gyogyfurdozz-a-fovarosban.htmlKicsiny hazánk elképesztően szerencsés, ami a gyógyvizeket illeti, és ezt érdemes is kihasználni, hiszen amellett, hogy egy kellemes fürdőzés a lelket is nyugtatja, rengeteg egészségügyi előnye is van. Lazíts, engedd el a stresszt és élvezd a gyógyvíz jótékony hatásait! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.