A hétvége receptje: sült csirkecomb kelkáposztával, gombás árpagyönggyel

2018.02.17. 20:26

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 15 dkg árpagyöngy
  • 10 dkg petrezselyem gyökér
  • 2 csomag petrezselyemzöld
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 12 dkg póréhagyma
  • 6 dkg teavaj
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
Sült csirkecomb kelkáposztával, gombás árpagyönggyelForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Az árpagyöngyöt két és félszeres mennyiségű enyhén sós vízben megfőzöm, majd megpirítom a reszelt petrezselyem gyökérrel. A csirkecombot megsózom, kevés étolajjal megkenem, és a sütőben ropogósra sütöm. A kelkáposztát laskára vágva meggőzölöm, vagy leforrázom. Vajon póréhagymát pirítok, majd hozzádobom a kelkáposztát is. Sóval és friss citrom levével ízesítem

Felvágok még egy kevés póréhagymát, amit a lereszelt csiperkegombával együtt megpirítok. Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal, és zúzott fokhagymával. A pirítás után felöntöm kevés zöldségalaplével. Összekeverem az elkészült árpagyönggyel, és így egy nagyon finom árpakását kapok.

Nézd meg a teljes adást!  

 

árpagyöngygombakelkáposztacsirkecomb