Jane Fonda a legdögösebb 80 éves: ez a titka!

2018.03.09. 13:00

A vasárnap megrendezett 90. Oscar-gálán nagy feltűnést keltett Jane Fonda, aki egy fehér, testre simuló Balmain ruhában vonult fel a vörös szőnyegen. Kétségtelen, hogy a színésznő a legdögösebb 80 éves, akit valaha is láttunk!

Az Oscar-díjas színésznő decemberben töltötte be 80. életévét. Elképesztő életút áll mögötte, hiszen nemcsak színészi karrierje maradt emlékezetes, korábban modellként is dolgozott, de polgárjogi aktivistaként is tevékenykedett, és a 80-as évek fitneszmozgalmának is emblematikus arca lett. A 90-es évek közepéig rengeteg aerobicvideót adott el, ezt a számot azóta sem sikerült egy fitneszgurunak sem megugrania. Ezután hosszú szünet következett, de aztán 70 évesen az idősebb korosztályt megcélozva újabb videókkal állt elő. 

Jane Fonda a 80-as évek fitneszmozgalmának emblematikus arca voltForrás: Youtube

Jane Fonda többször is nyilatkozta, hogy igazán 50 felett kezdte el élvezni az életet. Korábban túlságosan sokat adott mások véleményére, komoly megfelelési kényszerben szenvedett, ráadásul erőszak áldozata is lett, amit sok időbe telt kihevernie. Édesanyja öngyilkossága után tizenévesen bulimiás lett, és sokáig étkezési zavarokkal küzdött. Az idő, és az érettség azonban jót tett neki, saját bevallása szerint akkor jött rá igazán, hogyan kell kiegyensúlyozott életet élni. Ennek pedig fontos része a mozgás, az egészséges táplálkozás, és a lelki béke.

"Még mindig rendszeresen edzek, csak sokkal lassabban, mint korábban. Nem futok, hanem sétálok, nem a legmélyebb hegyen siklok le, hanem csak megfontoltan síelgetek, jógázok is, de azt is csak kényelmesen. Így is lehet, az viszont nagyon fontos, hogy aktívak maradjunk" - vallja a színésznő, aki soha nem tagadta, hogy kisebb plasztikai műtéteket ő is bevállalt: a szeménél és a nyakánál is felvarratta a ráncokat, de sok pályaárával ellentétben ő egyáltalán nem esett túlzásba. Megmaradt természetesnek és gyönyörűnek. 

Jane Fonda nem tagadja, bevállalt pár plasztikai műtétet, de még így is megmaradt természetesnek és gyönyörűnekForrás: DuJour Magazine

Jane Fondának természetesen az egészséges étkezéshez is bevált módszerei vannak. "Cukorból próbálok minél kevesebbet enni, friss zöldségekből pedig minél többet. Nálam egy nap sem telhet el úgy, hogy ne ennék valami zöldet, pirosat és sárgát" - nyilatkozta a színésznő. "A reggeli kihagyhatatlan étkezés. A megfelelően összeállított reggelinek ugyanis elképesztő hatásai vannak a szervezetre. Figyelj a jó szénhidrátok és a rostok bevitelére, és garantáltan jól fog indulni a napod" - tanácsolja az aerobicguru, aki a nassolásra is odafigyel: imádja például a zsírszegény túrót jó sok gyümölccsel. Az étkezés kapcsán arra is odafigyel, hogy ténylegesen az étkezésre koncentráljon. Nem néz közben tévét, hanem az ízekre koncentrál.

Jane Fondaegészséges életmódbombaforma