Recept hétvégére: töltött cukkini tejfölös káposztával

káposzta cukkini recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 2 db közepes cukkíni
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vörös hagyma
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
Töltött cukkini tejfölös káposztával Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

A sárgaborsót sós vízben puhára főzöm. Reszelek bele sajtot, beleütök két tojást, teszek bele egy kis pirított diót és apróra vágott sonkát. Amennyiben szükséges. megsózom. Betöltöm a félbevágott kimagozott cukkinibe, megszórom a maradék reszelt sajttal, és sütőben készre sütöm. A kelkáposztát lereszelem, és kevés újhagymával együtt megpirítom. Tejföllel felöntöm, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítem.

Nézd meg a teljes adást!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.