A hétvége receptje: kacsaragu kelbimbóval

2018.05.20. 11:00

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:  

  • 30 dkg kelbimbó
  • 20 dkg feles borsó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyem gyökér
  • 40 dkg kacsamell
  • 15 dkg lilahagyma
  • 8 dkg teavaj
  • frissen őrölt bors
Kacsaragu kelbimbóvalForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:  

A kelbimbót leforrázom, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret felkockázom, megfőzöm. A kacsamellet hosszabb hasábokra vágva megsütöm a lilahagyma cikkekel együtt. Mindezeket összekeverem, és sóval, borssal ízesítem. Az előre megfőzött kacsaszívet felszeletelem, és belekeverem a raguba. Ebbe a főzőlébe kerül a feles borsó. Amikor puhára főtt, leszűröm. Készítek egy vajmártást a borsó főzőlevéből, amitől szaftos lesz az étel.

Nézd meg a teljes adást!

kelbimbóreceptkacsa