12-en belehaltak az új fogyókúrás módszerbe

Forrás: Shutterstock -
halál diéta fogyás fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már 12-en belehaltak egy fogyási módszerbe, amely során gyakorlatilag egy lufit tesznek a fogyni vágyók gyomrába.

Két év alatt 12 halálos áldozatot követelt egy durva fogyókúrás módszer az Amerikai Egyesült Államokban – írja a Health.com.

A lap szerint az eljárás során egy lufit tesznek az emberek gyomrába, amelyet felfújnak bizonyos méretűre, így megakadályozzák, hogy túl sok élelmiszert fogyasszanak egyszerre.

Bár már maga a módszer is ijesztően hangzik, rengetegen bevállalták azért, hogy megszabaduljanak pluszkilóiktól. Sajnos az utóbbi hónapokban egy tucat olyan ember vesztette életét, akiknek a halála összefüggésbe hozható a lufival, gyomorfaluk ugyanis begyulladt az idegen testtől.

12-en belehaltak a fogyasztási módszerbe Forrás: Shutterstock

Szakemberek szerint maga az eszköz megfelelő arra, hogy megakadályozza az elhízást, viszont a betegeknek előtte mindenképp konzultálniuk kellene orvosukkal, hogy számukra ez a kezelés jó választás-e.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.