Recept: sajttal töltött karaj babsalátával

2018.06.15. 20:11

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • 300 g lilabab
  • 200 g retek
  • 4 cl szójaszósz
  • 80 g póréhagyma
  • 2 dl almaecet
  • 5 cl olívaolaj
  • kevés friss chili
  • 600 g karaj csont nélkül
  • 150 g sajt a töltéshez (félzsíros)
  • 50 g szójaszósz
  • 40 g méz
  • 4 szelet bacon
Sajttal töltött karaj babsalátávalForrás: LifeTv

Elkészítése:

A megfőtt lilababot összekeverem az apróra vágott póréhagymával, és kisebb cikkekre vágott retekkel. Kevés chilit vágok bele, ízesítem szójaszósszal és almaecettel. Kevés olívaolajat is keverek bele. Nyitott szeletet vágok a karajból, majd bepácolom szójaszósszal, és belül megcsorgatom egy kevés mézzel. Belefektetem a görögszénamaggal ízesített sajtot. Ráhajtom a hús másik felét. Baconba beletekerem, hogy ne nyíljon sütés közben. Serpenyőben lassan megsütöm.

Nézd meg a teljes adást:

salátaretekbabkaraj