Utáltam az esküvői képeimet, lefogytam 45 kilót

esküvő fogyás életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 28 éves Parisa Anahid évekig küzdött súlyproblémákkal. Életmódváltását követően ma úgy érzi, végre ő irányítja az életét, és újra boldog tud lenni. Ismerd meg a történetét!

„17 éves voltam, amikor diagnosztizálták nálam a Crohn-betegséget. Komoly fájdalmaim és súlyos emésztési problémáim voltak, amelyekre orvosi kezeléseket kaptam - kezdte történetét Parisa. - 2011 márciusában, amikor a tüneteim enyhültek, és kontroll alatt tartottuk a betegséget, azaz meg tudtam emészteni az ételeket anélkül, hogy az fájdalmat okozott volna, annyira boldog voltam, hogy elkezdtem egyre többet enni. Nagyjából 14 kilót híztam egy év alatt. És ekkor sem tudtam leállni. Eljutottam arra a pontra, hogy néhány lépcsőfoktól is légszomjam volt, és ezen csak az inhalátor segített.

Parisa Anahid eljutott arra a pontra, hogy néhány lépcsőfoktól is légszomja volt, és ezen csak az inhalátor segített Forrás: Parisa Anahid

Mire 2015 októberében férjhez mentem, híztam még 23 kilót. Az esküvő napját természetesen nagyon élveztem, de amikor visszanéztük a fotókat, csalódott és szomorú voltam. Abban a szent pillanatban megfogadtam, hogy visszaveszem az irányítást az életem felett.

2016 januárjában csatlakoztam a Jenny Craig-féle diétához. Nagy könnyebbség volt, hogy a program részeként a napiadag-ételeket is megkaptam. Hetente egyszer egy tanácsadóval is konzultáltam, ami mindig szinten tartotta a motivációmat. Vele beszéltem át azt is, hogy milyen zöldségekkel, gyümölcsökkel, tejtermékekkel egészítsem ki a megadott napi étkezéseket. Végül napi hat étkezésem lett, így soha nem éheztem. Az első hónap végén 6 kilót fogytam.

Parisa Anahid 2016 januárjában csatlakozott a Jenny Craig-féle diétához Forrás: Parisa Anahid

Az első hónap sikere után még több erőfeszítést tettem. Egyre többet sétáltam, majd lépcsőztem is. 2017 áprilisában közeledtem a mínusz 45 kilóhoz, ekkor pedig elhatároztam, hogy új sportot is kipróbálok. Nem bántam meg, mert beleszerettem a rúdtáncba. Hetente kétszer jártam, most már egy éve űzöm, és egyre több gyakorlatot meg tudok csinálni. Ezzel párhuzamosan jógaórákat és hastáncot is beiktattam a repertoárba.

Parisa Anahid új sportokat is kipróbált, mint a rúdtánc vagy a hastánc Forrás: Parisa Anahid

Szerencsére végig motivált tudtam maradni a fogyás során, a nehezebb pillanatokban csak ránéztem a régi fotókra, és nem is volt kérdés, hogy teljes erőbedobással megyek tovább. A heti egy konzultáció továbbra is nagyon fontos maradt. A tanácsadómmal barátok lettünk, ráadásul ő olyan volt mellettem, mint egy szurkoló, aki állandóan buzdít.

Az életmódváltásnak nem csak a súlycsökkenés volt az előnye, az egészségem is javult. Kevesebb gyógyszert szedek a betegségemre, és nem fulladok ki a lépcsőzéstől. Úgy érzem, sokkal több erőm és energiám van. Most vagyok a legboldogabb és legegészségesebb életemben, és végre én irányítok. Sorstársaimnak üzenem, hogy a titok abban van, hogy pozitívnak kell maradni. Az mindenen átsegít.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.