Így gyógyult ki az érzelmi evésből a fiatal lány, Alanna

Forrás: Alanna Maniscalco -
csípőműtét fogyás életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alanna Maniscalco sok-sok éve a teltebb nők táborát erősítette, mire rájött, hogy súlyos érzelmi evő. Nem sokkal később kiderült, hogy más testi betegsége is van, ami miatt többször műteni kellett. Ennek ellenére sikerült összeszednie magát, ma pedig boldog és egészséges. Ismerd meg a történetét. 

„Mindig is teltebb alkat voltam, de csak az egyetemen jöttem rá, hogy érzelmi evő vagyok - kezdte történetét Alanna. - Ettem, amikor stresszes voltam, amikor feszült voltam, vagy amikor rossz napom volt. Főétkezések alkalmával nem feltétlenül csak egészségtelen fogásokat ettem, de az állandó nassolással rengeteg egészségkárosító ételt vittem be. Csokiskekszből, müzliszeletekből és csipszből szinte bármennyit meg tudtam enni. Közben sokféle diétát kipróbáltam, amik működtek is egy ideig, de egyik sem volt tartós. Nem véletlen, hiszen a lelki problémák mindig ott maradtak.

Alanna Maniscalco Forrás: Alanna Maniscalco

2013-ban kiderült, hogy csípő diszpláziám van, ami miatt műtétre került sor. A decemberben bekövetkezett műtét után sok időm volt gondolkodni. A gyógyulási folyamat közben egyre inkább úgy éreztem, hogy eljött az ideje a változásnak. Míg a testem gyógyult, mentálisan egyre inkább felkészítettem magam a testsúlycsökkenésre. Korábban soha nem foglalkoztam a hízás és fogyás lelki hátterével, most azonban belül kezdtem el rendet rakni. Rájöttem, hogy kizárólag rajtam múlik a változás, így a kezembe vettem az életem irányítását. Elkezdtem különböző pogramok után kutakodni a neten, hogy találjak egy nekem megfelelőt. El is kezdtem egy programot, ami nagyon drága volt, így hosszú távon nem tudtam fenntartani, de jó volt úgy belekezdeni ebbe az egészbe, hogy megkaptam azokat az ételeket, amelyek mellett be tudott indulni a fogyás.

Kezdetben ezzel az étrenddel, majd a saját magam által előállított fogásokkal 16 kilót fogytam másfél év alatt. Ebben az időszakban még mindig nem tudtam rendesen sportolni a csípőm miatt. A helyes táplálkozás kérdései viszont egyre inkább izgattam, így beleástam magam a témába. Végül az unokatestvéremmel elindítottuk a Wellness Warrior nevű programot, ami az egészséges ételek fogyasztására biztat, miközben a feldolgozott élelmiszereket elutasítja, és a bevitt ételek mennyiségének szabályozására sarkall. Felhívja a figyelmet arra is, hogyan lehet egészségesen nassolni.

"A saját magam által előállított fogásokkal 16 kilót fogytam másfél év alatt" Forrás: Alanna Maniscalco

Közben szerettem volna rágyúrni a mozgásra is. Próbálkoztam edzőteremmel, de egyáltalán nem élveztem, untatott. Minden héten négy-öt alkalommal eljártam sétálni, ami ugyan sokkal élvezetesebb volt, mégis többet akartam. Kerestem egy személyi edzőt, aki többet tud kihozni belőlem. Ez nagyon jó döntés volt, ő megértette a fizikai korlátaimat, testreszabta az edzéseket, és sokkal élvezetesebb is volt vele a munka.

A személyi edző testreszabta az edzéseket Forrás: Alanna Maniscalco

Mióta belekezdtem a fogyásba, eltelt öt év, és azóta több műtéten is átestem, legutóbb idén áprilisban. Nem könnyű így sportolni, de hetente négy alkalommal találkozom az edzőmmel, hogy amennyire lehet, átmozgassuk a testemet. Az egészséges étkezést természetesen azóta is folytatom, már a mindennapok részévé vált, sikerült is leadni 26 kilót. Nagyszerűen érzem magam a bőrömben, és rengeteg pozitív visszajelzést kapok, habár a legfontosabb számomra mégis a saját önbecsülésem visszanyerése. Az elmúlt években sokszor voltam büszke magamra, és sokszor voltam csalódott, de a pozitív érzések végül mindig felülemelkedtek a negatívakon. Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy higgyen magában, mert minden nehézség ellenére is képesek vagyunk elérni a céljainkat.”

Így sportol várandóssága alatt Konkoly Ági, egykori szépségkirálynőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180625-konkoly-agi-varandossagarol-meselt-az-ez-zsir-magazinban.htmlKonkoly Ági modell, egykori szépségkirálynő volt Sarka Kata vendége a vasárnapi Ez Zsír! magazinban. Ági, aki második gyermekével várandós, többek között arról mesélt, hogyan sportol kismamaként. Ez Zsír!OrigoMég ma is sok a téves információ a fogyókúra kapcsán: interjú Nagy Judittalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180622-interju-nagy-judittan-a-fitten-pozitivan-bloggerevel.htmlNagy Judittal, a Fitten pozitívan bloggerével beszélgettünk arról, hogy milyen kérdésekkel keresik fel a nők, akik fogyni, formálódni szeretnének. Judit azt is elárulta, melyik testrészükkel a legelégedetlenebbek a nők, és hogy mi rá a megoldás. Ez Zsír!--Utáltam az esküvői képeimet, lefogytam 45 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180621-utalta-az-eskuvoi-kepeit-45-kilot-fogyott-a-fiatal-lany.htmlA 28 éves Parisa Anahid évekig küzdött súlyproblémákkal. Életmódváltását követően ma úgy érzi, végre ő irányítja az életét, és újra boldog tud lenni. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoA leginspirálóbb magyar nők a fitnesz és más sportágak területérőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180613-inspiralo-magyar-sportolonok-a-fitnesz-teruleterol.htmlHa egy kis extra motivációra lenne szükséged, ideje megismerkedned ezzel az öt nagyszerű nővel, akik lépten-nyomon bizonyítják, hogy milyen remek dolog a sport, mennyi akaraterőt ad, és mennyi mindent képes kihozni az emberből. Ez Zsír!OrigoInzulinnal kezelt cukorbetegként váltott életmódot Niki: ismerd meg a történetéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180607-interju-simon-szimonettaval-es-arpas-nikivel-fogyas-edzes-cukorbetegseggel.htmlÁrpás Niki egy évvel ezelőtt határozta el magát az életmódváltás mellett. Mivel 12 éves kora óta inzulinnal kezelt cukorbeteg, profi segítséget kért az étrend- és az edzésterv kialakításához: Simon Szimonetta aerobikprezenterrel kezdtek közös munkába. Niki azóta nemcsak, hogy sokat formásodott, de a laboreredményei is egyre jobbak, és kevesebb inzulint kell használnia. Velük interjúztunk! Ez Zsír!OrigoÚj testpozitív kampány hódít: a bikini mindenkié, viseld büszkénhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180601-uj-testpozitiv-kampany-hodit-a-bikini-mindenkie-viseld-buszken.htmlA Swimsuits For All fürdőruhamárka számára a pozitív testkép az első számú inspiráció. Korábbi kollekcióikat is úgy alkották meg, hogy mindenféle testalkatú és súlyú hölgyre gondoltak. Legújabb kampányuk még nagyobb figyelmet kapott. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.