A szuperegészséges nasi: céklachips

Forrás: Shutterstock -
chips cékla recept gasztronómia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mivel a céklának magas a vastartalma, az egyik legnagyszerűbb élelmiszer, de más tápanyagok is, többek között kalcium, mangán, réz, magnézium és vitaminok találhatók benne. Ha elcsábulsz egy kis nasira, bűnözz bátran, hiszen sokkal egészségesebb bármelyik gyári burgonyachipsnél.

Hozzávalók (2 fő részére)

• 3 db cékla
• 3 ek olívaolaj
• só

A szuperegészséges nasi, a céklachips Forrás: Shutterstock

Elkészítés

1. Készítsd elő a céklákat: mosd meg a gumókat, vágd le a végüket, majd hámozd meg és vágd ketté őket.
2. A meghámozott, félbevágott darabokat szeleteld fel olyan vékonyra, amilyenre csak tudod.
3. Vegyél elő egy lapos tepsit, és fedd le papírtörlővel. Helyezd rá egymás mellé a céklaszeleteket és felülről is borítsd be papírtörlővel. Nyomkodd meg a szeleteket, és itasd fel a levet a törlővel. Hagyd száradni egész éjjel, a szeletek másnapra szemmel láthatóan dehidratálódnak.
4. Béleld ki a tepsit sütőpapírral és helyezd rá a céklákat. Locsold meg őket olívaolajjal. Előmelegített sütőben,120˚C fokon 10 percig süsd, vagy amíg ropogósak lesznek.
5. A chipseket óvatosan vedd ki a sütőből, és papírtörlővel itasd fel. Ízlés szerint sózhatod.
6. Élvezd, hogy bűnözhetsz.

Ne hagyd magad befolyásolni! - 11 jel, mely étkezési zavarra utalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180625-11-jel-hogy-etkezesi-taplalkozasi-zavarod-van.htmlA bombatestek korábban soha sem kaptak ekkora teret és figyelmet, mint az elmúlt pár évben. A rengeteg médiafelület, mely folyamatosan csak azt sulykolja belénk, hogy a cél nem lehet kevesebb, mint elérni a tökéletes testet, sajnos sok esetben tragédiához vezető útra kényszerít minket. Teszteld magad: Te küzdesz evési zavarokkal? Ez Zsír!Origo5 mellszépítő gyakorlat, felejtsd el a plasztikai sebészthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180626-5-mellszepito-gyakorlat-felejtsd-el-a-plasztikai-sebeszt.htmlNem kell rögtön plasztikai sebész kése alá feküdni, ha nem vagy elégedett. Itt van 5 gyakorlat, amiktől megszépül a melled.Ez Zsír!--Tilápia buli - a világ legeredményesebb diétája, Németh Dorottya fintesz-világbajnok ajánlásávalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180626-tilapia-buli-a-vilag-legeredmenyesebb-dietaja.htmlEzer meg ezer diéta kering a nagyvilágban, amik rövidtávú megoldást vagy csak jojo effektust eredményeznek. Most megosztunk veletek azonban egy olyan módszert, ami bár tovább tart, mint a last minute fogyókúrák, mégis érdemes végigcsinálni, mert teljesen átalakítja a tested. Ez Zsír!Origo114 kilót fogyott a 38 éves anyukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180626-114-kilot-fogyott-a-38-eves-anyuka-dawn-dawson.htmlKözel 114 kilogrammot adott le az az anyuka, akinek korábbi túlsúlya már-már az életét veszélyeztette. Ez Zsír!--Még ma is sok a téves információ a fogyókúra kapcsán: interjú Nagy Judittalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180622-interju-nagy-judittan-a-fitten-pozitivan-bloggerevel.htmlNagy Judittal, a Fitten pozitívan bloggerével beszélgettünk arról, hogy milyen kérdésekkel keresik fel a nők, akik fogyni, formálódni szeretnének. Judit azt is elárulta, melyik testrészükkel a legelégedetlenebbek a nők, és hogy mi rá a megoldás. Ez Zsír!--Nincs tökéletes bikinitestük, mégis jól érzik magukat a bőrükben: fotókhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180624-nincs-tokeletes-bikinitestuk-megis-jol-erzik-magukat-a-borukben-fotok.htmlValódi nők mutatják meg bikinis testüket a strandokon és a közösségi oldalakon. Büszkén vállalják idomaikat és tökéletlenségüket. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.