A sárgadinnye jótékony hatásai

Forrás: Thinkstock -
hatás sárgadinnye jótékony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron dúskálhatunk a finomabbnál finomabb zöldségekben és gyümölcsökben, de van egy közötti, ami igazi csodatévő: ez pedig a sárgadinnye. Rengeteg áldásos hatása van.

A nyár a gyümölcsökről szól, és persze a dinnyéről. A mindig oly népszerű görög mellett azonban érdemes a sárgadinnyét is fogyasztani, ugyanis rendkívül egészséges. Vitaminok tömkelege található meg benne, úgy mint az A-vitamin, niacin (természetes koleszterinszabályozó), riboflavin (energiatermeléshez nélkülözhetetlen), tiamin ( a szénhidrát és a zsír lebontásában segít), folsav és C-vitamin.

Gyógyít és szépít a sárgadinnye Forrás: Thinkstock

Ha ez nem lenne elég, a sárgadinnye ásványi anyagokban is gazdag: tartalmaz kalciumot, vasat, magnéziumot és cinket is, melyek mind jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Kutatások szerint a sárgadinnye fogyasztása a pajzsmirigy megfelelő működését is segíti, és az immunrendszert is támogatja magas folsavtartalmának köszönhetően. Ráadásul segíti a szövetek regenerálódását is. A sárgadinnyét külsőleg is alkalmazhatjuk, ugyanis nagyon jó tesz a bőrnek: hidratálja és nyugtatja - írja a Brighthealing.

Judy nagyon lefogyott: fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180711-judy-nagyon-lefogyott.htmlTöbb kilótól is sikerült megszabadulnia Judynak, melyet életmódváltásának köszönhet. Az énekesnő csak úgy ragyog. Ez Zsír!--Jeana Jones testépítő nagymamát lánya nővérének nézikhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180711-jeana-jones-testepito-nagymamat-lanya-noverenek-nezik.htmlKét hónap alatt 11 kilótól szabadult meg Jeana Jones, aki a gyorsételek függője volt. Végül úgy döntött, az egészség mellett dönt, lefogyott és tesépítő lett. Ma már nem hiszik el, hogy nagymama. Ez Zsír!--Kávé helyett ébreszd fel reggel a testedet 5 jógagyakorlattal http://www.life.hu/ez-zsir/20180709-kave-helyett-ebreszd-fel-reggel-a-testedet-5-joga-gyakorlattal-jogapozok.htmlA koffein a legtöbb ember számára elengedhetetlen ébredéskor. Sokan vallják, a reggeli kávéjuk előtt szinte képtelenek gondolkodni, testük és elméjük számára is fontos tehát a serkentő. Ám van egy olyan mozgásforma, mellyel egyrészt nem ébreszted fel sem a családot, sem a szomszédokat, másrészt fokozatosan ébreszted fel a szellemedet és a szervezetedet: a jóga. Ez Zsír!Origo20 kilót hízott várandóssága alatt Fresh Viki: így adta le a felesleget!http://www.life.hu/ez-zsir/20180709-fresh-viki-igy-fogyott-le-gyermeke-szuletese-utan.htmlGyulai Viki, vagy ahogy talán még többen ismerik, Fresh Viki volt Sarka Kata vendége vasárnap az Ez Zsír! magazinban. Viki többek között arról mesélt, hogy hány kilót szedett fel a várandósság alatt, és hogyan sikerült ezt leadnia. Ez Zsír!OrigoAzt hitték, hogy terhes, lefogyott 50 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180629-azt-hittek-hogy-terhes-lefogyott-50-kilot-haley-hartung-kaufman.htmlKomoly traumák miatt menekült az evésbe Haley Hartung-Kaufman, akit nagymamája meghökkentő szavai döbbentettek rá, hogy mennyire elvesztette a kontrollt élete felett. Olvasd el Haley történetét! Ez Zsír!OrigoGörögdinnye diéta: kezdőktől a bevállalósokighttp://www.life.hu/ez-zsir/20180628-gorogdinnye-dieta-kezdoktol-bevallalosokig.htmlA görögdinnye a legideálisabb finomság a fogyókúrázni vágyóknak, hiszen több mint 90 százalék a víztartalma, ami csökkenti az éhségérzetet, megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól, és könnyen emészthető. Nyári melegben hidratál, felfrissít, valamint vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el szervezetet. Kezdheted a diétád egy könnyed lemondással, vagy a cél érdekében akár turbófokozatra is kapcsolhatsz. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.