Ezeknek a gyümölcsöknek van a legmagasabb cukortartalmuk

Forrás: Shutterstock -
füge mangó cseresznye cukortartalom szőlő licsi gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kíváncsi vagy, mely gyümölcsökben található a legtöbb cukor? Cikkünkben most eláruljuk!

Licsi

Bár Magyarországon kevésbé elterjedt, mégis sokan szeretik a mennyien finom licsit. Nem hiába érezzük annyira édesnek a gyümölcsöt, egy csészényi belőle nagyjából 29 gramm cukrot tartalmaz – írja a Woman's Health.

Füge

Persze több jótékony hatása van a füge fogyasztásának, elég ha magas kálium- és rosttartalmára gondolunk, érdemes tudni, hogy cukortartalma nagyon magas: egy érett gyümölcsben akár 10 grammnyi is lehet.

A fügének is magas a cukortartalma Forrás: Shutterstock

Mangó

A trópusi gyümölcsök egyik legfinomabbika a mangó, de érdemes vigyázni magas cukortartalmával: már egy csészényi gyümölcshúsban 23 gramm található.

Cseresznye

Bár nyár elején marékszámra tudjuk falni a cseresznyét, ebben is ajánlott mértéket tartani, ugyanis egy csészényi 19 gramm cukrot tartalmaz.

Szőlő

Hamarosan itt a szezonja a szőlőnek, de érdemes róla tudni, hogy sok cukrot tartalmaz: egy csészényi gyümölcsben 15 grammot találunk.

Ismerd meg a görögdinnye jótékony hatásaithttp://www.life.hu/drlife/20180810-ismerd-meg-a-gorogdinnye-jotekony-hatasait-egeszseg.htmlSzereted a görögdinnyét? Akkor van egy jó hírünk: fogyasztásával egészségi állapunk is javítható. Miben mutatkozik ez meg? Eláruljuk! Dr. Life--Műtét vár R. Kárpáti Péterrehttp://www.life.hu/drlife/20180810-mutet-var-r-karpati-peterre.htmlMűtét vár R. Kárpáti Péterre, a színészt otthonában érte baleset pár napja. A beavatkozást nem lehet sokáig halogatni, a hónap végén sor kerül rá. Dr. Life--Charlie Sheen öngyilkos akart lenni miután megtudta, HIV-pozitívhttp://www.life.hu/drlife/20180809-charlie-sheen-ongyilkos-akart-lenni-miutan-megtudta-hivpozitiv.htmlCharlie Sheen kétségbeesett, amikor megtudta, hogy HIV-pozitív. Elárulta, hogy öngyilkos akart lenni. Dr. Life--Újabb műtét vár Székhelyi Józsefrehttp://www.life.hu/drlife/20180807-ujabb-mutet-var-szekhelyi-jozsefre-tudorak.htmlÚjabb műtét vár Székhelyi Józsefre. A beavatkozást akkor tudják elvégezni az orvosok, ha a színész egy kicsit megerősödött. Dr. Life--Fogkrémet ajánl a blogger mellnagyobbításra, nem szabad bedőlnihttp://www.life.hu/drlife/20180804-fogkremet-ajanl-a-blogger-mellnagyobbitasra-nem-szabad-bedolni.htmlJoghurt, uborka, vazelin, fogkrém - többek között ezeket az összetevőket keveri össze egy blogger, a melleire keni, és azt állítja, hogy ettől nagyobbak lesznek. Vigyázat, nem szabad bedőlni! Dr. LifeOrigoSchobert Norbi: "Minden harmadik magyar elhízott"http://www.life.hu/drlife/20180804-schobert-norbi-minden-harmadik-magyar-elhizott.htmlA szükségesnél sokkal több szénhidrátot eszünk, elhízottak vagyunk vagy legalábbis túlsúlyosak - állítja Schobert Norbi. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.