Étkezési szokások, melyek miatt nem megy le a hasi zsír

Forrás: AFP -
hasi zsír úszógumi étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran előfordul, hogy a kemény munka ellenére a makacs hasi zsír nem akar eltűnni. Ennek sok oka lehet, de íme, néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, ha szeretnél megszabadulni az úszógumitól.

A hasi zsír sok nő életét megkeseríti, mivel sokszor a kemény edzés hatására sem akar eltűnni. Ebben szerepet játszhat a genetika és az életkor, de természetesen az étkezési szokásaink is. Ezeken kellene változtatni.

Ezért nem megy le a hasi zsír Forrás: AFP

Nem eszünk elég zsírt


A diétázók gyakran kerülik az összes zsíros alapanyagot, pedig az egészséges zsírok fogyasztása elengedhetetlen: együnk sok halat, például lazacot vagy tonhalat.

Ne egyél túl keveset


Reggel és ebédidőben fontos, hogy megfelelő mennyiségű tápanyagot vigyünk be, mert ha vacsorára eszünk sokat, nagyobb az esélye a zsírpárnák lerakódásának.

A szénhidrát sem vörös posztó


Elengedhetetlen a szervezetünk helyes működéséhez, ezért ne száműzzük a szénhidrátot teljesen, csak arra figyeljünk, hogy a hagyományos tészták helyett teljes kiőrlésűeket válasszunk. Ezek több rostot tartalmaznak, így segítenek karban tartani a vércukorszintet.

Minél kevesebb alkohol


Amellett, hogy az alkoholos italok elég kalóriadúsak, a szervezetünk is rendesen megdolgozik azért, hogy lebontsa, eközben pedig zsírsavakat termel, amely könnyen lerakódik a has tájékára. Nem mellesleg az éhségérzetet is növeli.

Zöldségek és gyümölcsök


Az elegendő zöldség és gyümölcs nélkül a testünkben gyulladásos folyamatok mehetnek végbe, amik szintén hasi párnákhoz vezethetnek - írja a Házipatika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.