Tiltólistás hozzávalók a salátához, ha fogyózol

Forrás: Shutterstock -
hozzávaló diéta recept saláta fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A diétázók gyakran választják főétkezésként a salátát. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy bizonyos összetevők nemhogy hozzásegítenének a fogyáshoz, hanem gátolják azt, ugyanis tele vannak kalóriával. Nézzük, mit érdemes kerülni!

Tejszínes, sajtos öntetek

Bár ezekkel sokkal könnyebben lecsúsznak a zöld salátalevelek, tele vannak kalóriával, így ezzel akár a diétádnak is búcsút mondhatsz. Cseréld le ezeket balzsamecetre vagy olívaolajra!

Szalonna

Jó hír, hogy fehérjében gazdag a bacon, ugyanakkor tele van telített zsírokkal. Inkább csirke vagy pulykahúst adj a salátádhoz.

Sült hús

Sült hússal rengeteg kalóriát viszel be a szervezetedbe. Ha mindenképp szeretnél húst hozzáadni a salátádhoz, csak grillezd vagy főzd meg inkább.

Nem minden saláta segíti a fogyást Forrás: Shutterstock

Kruton

A pirított kenyérkockák szintén a benne lévő kalóriák miatt nem bizonyulnak jó választásnak. Helyettesítsd inkább dióval vagy magvakkal.

Sajt

Nehéz elképzelni a salátákat sajt nélkül, de ha fogyózol, akkor nem ez a legjobb választás. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor válaszd a parmezánt.

Avokádó

Az avokádó nem rossz választás a salátába, de fontos, hogy ebben is mértéket tartsunk, hiszen egy egész belőle már a napi szükséglet egyharmadát fedez - írja a The Sun.

Michael Bublé nem vonul visszahttp://www.life.hu/sztarok/20181018-michael-buble-nem-vonul-vissza.htmlMichael Bublé világhírű kanadai dzsesszénekes véget vetett a visszavonulásáról elterjedt pletykáknak: az új albummal jelentkező Grammy-díjas előadó szerint félreértették a szavait.TV + SztárokOrigoSurvivor: Balázs elárulta, miért adta fel a játékothttp://www.life.hu/sztarok/20181016-survivor-balazs-elarulta-miert-adta-fel-a-jatekot.htmlNem sok ideig tartózkodott Balázs a Fülöp-szigeteken, múlt héten érkezett és már fel is adta a játékot. Kiderült, miért döntött így. TV + SztárokOrigoÉrzelmek az X-Faktor válogatója után: nem bírták a kritikát a versenyzőkhttp://www.life.hu/sztarok/20181016-erzelmek-az-xfaktor-valogatoja-utan-nem-birtak-a-kritikat-a-versenyzok.htmlNem volt érzelmektől és könnyektől mentes az X-Faktor legutóbbi válogatója sem, sokan nem bírták a kritikát: így nyilatkoztak a kiesett versenyzők a színfalak mögött. TV + SztárokOrigoDavid Beckham szerint Victoriával való házassága bonyolulthttp://www.life.hu/sztarok/20181018-david-beckham-szerint-hazassaga-victoriaval-bonyolult.htmlDavid Beckham egy show-ban nyilatkozott 1999 óta tartó házasságáról: ezt mondta róla a focista. TV + Sztárok--Egy szemtanú szerint Bochkor Gábor maga alatt van http://www.life.hu/sztarok/20181018-egy-szemtanu-szerint-bochkor-gabor-maga-alatt-van.htmlBochkor Gábor és Várkonyi Andrea szakítása mindenkit meglepett, és úgy tűnik, a rádiós nincs még túl párja elvesztésén. Senki nem tudja, pontosan mi az oka a szakításuknak, ám Gábor volt barátnői szerint a sztár nem egyszerű természet. TV + SztárokOrigoNyári Dia megmutatta kisfiát: ilyen cuki a kis Zétényhttp://www.life.hu/sztarok/20181018-nyari-dia-megmutatta-kisfiat-ilyen-cuki-a-kis-zeteny.htmlJúliusban születtett meg a Barátok közt színésznőjének kisfia. Azóta a gyermekből csak a különböző testrészeit láthattuk Dia közösségi oldalán, most azonban végre kiderült, milye cuki.TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.