Ezzel a módszerrel minden eddiginél többet fogyhatunk: állítják a kutatók

Forrás: Shutterstock -
motiváció fogyás kutatás módszer egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új fogyási módszerrel sokkal nagyobb eredményt érhetünk el a kutatók szerint, mint bármelyik más diétával vagy edzéssel.

Kutatóknak sikerült megalkotniuk egy olyan módszert, amelynek segítségével állítólag akár ötször több súlyt adhatunk le. Nem kell hozzá megszakadnunk a sok edzésben és nem is szükséges koplalnunk. Lényege, hogy a céljainkra kell minél jobban fókuszálni.

Az úgynevezett FIT tulajdonképpen egy terápia, a résztvevőknek el kell képzelniük, milyen is lesz az életük, ha lefogynak. Ha ez megvan, sokkal nagyobb motivációt és erőt fognak magukban érezni.

A kutatók ezt a módszert ajánlják Forrás: Shutterstock

A kísérleti szakasz elképesztő eredménnyel zárult: a résztvevők valóban ötször többet adtak le a testsúlyukból, mint azok, akik egy egészen más módszerrel próbáltak lefogyni.

A legtöbb ember egyetért abban, hogy fogyást csak úgy lehet elérni, hogy kevesebbet esznek és többet sportolnak. Sok esetben azonban nem eléggé motiváltak, hogy elérjék a céljukat” – nyilatkozta a DailyMailnek dr. Linda Solbrig, a kutatás vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.