Szabadulj meg a kilóktól még karácsony előtt – íme néhány tipp

Forrás: Giphy -
karácsony diéta fogyás ivás étrend ünnepek evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karácsonykor óhatatlanul is felszalad néhány kiló, megszaporodnak a zsírpárnák, ettől pedig januárban szeretnének a legtöbben megszabadulni. Érdemes lehet azonban már most egy kicsit odafigyelni az étkezésre és a mozgásra, hogy az ünnepek után is be tudjuk gombolni a nadrágokat. 

Az ünnepi ételek nem épp kalóriaszegénységükről híresek, és valljuk be: senki nem répát és zellert rágcsál karácsonykor. Ám elkerülhetjük, hogy januárban leverten bámuljuk a tükörképünket és azon sajnálkozzunk, hogy bár 24-én még feljött a rénszarvasos pulcsi, most szinte szétreped rajtunk.

Az intelligenteating.org segítségével összegyűjtöttünk néhány tippet, amellyel még karácsony előtt megszabadulhatsz néhány kilótól annak érdekében, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül élvezd az ünnepeket.

  • A boltokat és a különböző reklámfelületeket is elárasztják a különböző karácsonyi édességek. Ez minden évben így van, ne kezeld újdonságként. Tudatosan állj ellen neki.
  • Tervezd meg az étkezéseket. Mindig tudd, hogy melyik nap mit eszel majd, így nem kell a gyorsételekhez nyúlnod.
  • Vissza a konyhába! Főzd meg kedvenc diétás fogásaidat és vidd magaddal a munkahelyedre. A házhoz szállított ételekben sokszor túl sok a zsír, a só és a cukor. Ha te készíted el, ezt elkerülheted.
  • A hűtőben a zöldségeket és gyümölcsöket helyezd szemmagasságba, hogy ezt lásd meg először, amikor kinyitod.
  • Ha nassolni támad kedved, egyél magokat!
  • Igyál több vizet és kerüld az alkoholos italokat. A másnaposság ugyanis együtt jár az inaktivitással is.
  • Közhelynek tűnhet, de mozgás nélkül nincs eredmény. Találd meg a számodra leginkább tetsző mozgásformát, és légy kitartó!
  • Koncentrálj a jó minőségű élelmiszerekre, hanyagold a gyorséttermeket!
Diéta után nincs lelkiismeret-furdalás Forrás: Giphy

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.