5 szuper konyhai gép életmódváltóknak, azaz a legszebb ajándék az egészség

életmódváltás egészséges életmód konyhai gépek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészséges életmód 70%-ban az étkezésről, 30%-ban a sportról szól, vagyis az életmódváltás az étrend reformálásával kezdődik. Ha fontos számodra a magad és mások egészsége, válassz karácsonyi ajándéknak egy olyan eszközt, amellyel nagyban hozzájárulhatsz ehhez.
  • Smoothie mixer

Akár egy kifejezetten smoothie-ra specializálódott mixer, akár egy turmixgép rendkívül praktikus ajándék az életmódváltóknak. A gyümölcsprésekkel szemben ezek a mixerek minden rostot megőriznek, így sokkal egészségesebb lesz az ezekben készített ital. A smoothie-k előnye, hogy a préselt gyümölcsökből és zöldségekből nagyobb mennyiséget tudunk fogyasztani, mintha csak nyersen ropogtatnánk őket, ráadásul soha nem lehet ráunni, mert nagyon sok variációban el lehet készíteni ezeket a zöldség- és gyümölcsleveket.

A mixerek minden rostot megőriznek, így sokkal egészségesebb a velük készített ital Forrás: Shutterstock
  • Tejkészítő

A tejcukor- és tejfehérje-érzékenység, a tejallergia, az egyre több lelkes követőt számláló vegán étrend és az egészséges életmód hívei miatt egyre nagyobb a kereslet a növényi tejek iránt. Ha valaki rendszeresen fogyasztja, megéri inkább beruházni egy növényi tejeket készítő gépbe, mintsem a boltban vásárolni mindig a különböző tejeket. A ráadás, hogy ezeken felül finom gyümölcsleveket, leveseket, alapleveket, kásákat és egészséges bébiételeket, pástétomokat is készíthetsz ezekkel az eszközökkel.

A vegán étrend és az egészséges életmód hívei miatt egyre nagyobb a kereslet a növényi tejek iránt Forrás: Shutterstock

A legfinomabb tejalternatívák

Ki állatbaráti okokból, ki allergia miatt, ki pedig szimplán az íze miatt választja a növényi tejeket, amelyekből egyébként igen széles a paletta, és legtöbbjüket akár otthon is el lehet készíteni. Ismerd meg jótékony hatásaikat!

  • Kenyérsütő

Az életmódváltás általában a fehér liszt és a cukor elhagyásával, csökkentésével kezdődik. Sokan drasztikusnak érzik, szerintünk azonban a legnagyszerűbb az életmódváltásban a különböző, lassú felszívódású, kifejezetten egészséges lisztekből, akár kovásszal készült kenyerek felfedezése. Ha viszont nincs a közeledben olyan pékség, ahol ezek választéka vár, jobban teszed, ha te magad készíted el otthon a kenyeret, így pontosan tudod majd, hogy mi kerül bele. Szerezz be néhány lisztet, magvakat, és kezdődhet is a sütés.

Ha te magad készíted el otthon a kenyeret, pontosan tudod majd, hogy mi kerül bele Forrás: Shutterstock
  • Kotyogó

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a minőségi, mértékletes kávéfogyasztás mennyire egészséges. Ehhez persze szükség van jó minőségű kávéra és egy jó kis kávéfőzőre, akár egy egyszerű kotyogóra. Ebben akár fahéjjal is lefőzhetjük a kávét, ami kellemes ízt ad neki, nem beszélve annak jótékony, például zsírégető hatásáról. Csak hab a tortán, hogy az extra ízesítés miatt kevesebb cukrot kíván a kávé, így túl sok plusz kalóriát sem viszünk be.

A minőségi, mértékletes kávéfogyasztás nagyon egészséges Forrás: Shutterstock

3 ok, amiért minden reggel igyál kávét

A kávé még a mai napig is a vegyes megítélésű élelmiszerek közé tartozik, pedig ha jól fogyasztja az ember, akkor valójában rendkívül egészséges. Íme 3 ok, amiért mindennap igyál kávét!

  • Csíráztató

A csírák igazi ősi életenergiát hordoznak, a növények esszenciáját tartalmazzák. Vitaminbombák, de ásványi anyagokban, antioxidánsokban, enzimekben is bővelkednek, ráadásul a legegyszerűbb szendvicset és salátát is feldobják, de zöldséglevekbe is lehet turmixolni. Jó hír, hogy nem kell drágán megvenni az üzletekben, rendkívül egyszerűen előállíthatóak otthon is. A megfelelő gondoskodás mellett egy egyszerű befőttesüveg is elég lehet hozzá, mégis viszonylag kevesen aknázzák ki ezt a lehetőséget. Így az elfoglaltabbak, a feledékenyebbek és a lustábbak megmentője lehet a csíráztatógép, amely automatikusan öblíti a télen is szépen növekvő vitaminbombákat, hogy jól és penészmentesen fejlődjenek.

Az elfoglaltabbak, a feledékenyebbek és a lustábbak megmentője lehet a csíráztatógép Forrás: Biovita
Negyedik szívműtétje után fitneszversenyen indult a fiatal nőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181203-kristin-renae-hayza-negy-szivmutet-utan-fitneszmodell-lett.htmlNéhány hetet jósoltak neki, amikor kiderült a veleszületett szívbetegsége, ma már azonban túl van négy műtéten és egy fitneszmodell-versenyen is Kristin Renae Hayza. Habár saját bevallása szerint sem akarja a végtelenségig feszegetni a határait, a sport által végre úgy érzi, teljes életet élhet. Ismerd meg Kristin történetét! Ez Zsír!OrigoGyerekkorában molesztálták, az evésbe menekült – így fogyott le a 140 kilós nőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181123-felicia-keathley-65-kilot-fogyott-mertektelen-eves-szindromabol-gyogyult-ki.htmlFelicia Keathley 140 kiló volt, amikor elhatározta, hogy vissza akarja kapni az életét. Pszichológus segítségével sikerült rájönnie, hogy gyerekkori szexuális bántalmazás miatt alakult ki az evészavara, ami az elhízást is okozta. Ismerd meg Felicia történetét! Ez Zsír!Origo5 tipp a cukorbevitel csökkentéséhezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181121-csokkentsd-a-cukorbeviteledet.htmlA 20. század elején az egy főre jutó évi cukorfogyasztás nagyjából 3 kg volt, majd a század végére ez a szám drasztikusan megnőtt: 38 kg lett. 2018-ban pedig már a 40-et is meghaladta. Ez egész egyszerűen brutális mennyiség, nem beszélve arról, hogy mennyire egészségtelen. A számok tudatában érdemes odafigyelni arra, hogy mennyi cukrot fogyasztunk, és nem csak abban az esetben, ha fogyni szeretnénk. Ez Zsír!OrigoModellek, akik büszkén vállalják striáikat: az ő testük sem tökéleteshttp://www.life.hu/ez-zsir/20181114-modellek-akik-buszken-vallaljak-a-striakat.htmlHa valakikről, hát a modellekről biztosan azt gondoljuk, hogy ők tökéletesek. A közösségi médiának köszönhetően azonban már nemcsak a csillogó, jól megcsinált címlapfotókat látjuk belőlük, hanem a valódi arcukat is. És vannak, akik ezt is bevállalják. Ez Zsír!OrigoAz 5 legegyszerűbb fogyókúrás tipp: ha ezekkel nem sikerül, akkor semmivelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181128-a-legegyszerubb-fogyokuras-tippek.htmlAz emberek legtöbbször túldimenzionálják a fogyást. Különböző hangzatos diétákkal próbálkoznak, pedig csak néhány, életmódváltásra vezető, egyszerű tippre van szükség, hogy elinduljunk a jó úton. Ez Zsír!Origo5 ok, amiért a savanyú káposzta igazi csodaszerhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181126-savanyu-kaposzta-az-egyik-legfontosabb-teli-vitaminforrasunk.htmlA fehér káposzta fermentált, azaz erjesztett változata a savanyú káposzta, ami rendkívül egészséges, főleg télvíz idején nagy hasznát vehetjük immunerősítő tulajdonságának, de például fogyókúrázóknak is ajánlott. Tudj meg róla mindent! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.