Szuper ajándékok életmódváltóknak

2018.12.15. 08:00

Ha egy számodra fontos személy életmódváltásba kezd, nem is tehetsz mást, mint hogy támogatod, hiszen az egészség a legnagyobb kincs az életben, minden további jónak és fontosnak az alapja. Karácsonykor pedig még ajándékkal is kifejezheted a támogatásodat, ehhez adunk most tippeket!

  • okosóra

Ha kifejezetten tárgyi ajándékot vennél, akkor kezdő életmódváltóknak egy okosóra szuper választás. Ezzel mérni tudja, hogy mennyit mozog, hány kalóriát éget el, de még az alvás idejéről, minőségéről is kaphat tájákoztatást. A fejlődést is folyamatosan nyomon tudja követni, és ha a kilók nem is indulnak meg olyan hamar, azt látni fogja, hogy az állóképessége mennyit javult.

A kezdő életmódváltóknak egy okosóra szuper választásForrás: Shutterstock
  • étrendváltó csomag

Tudjuk jól, hogy az életmódváltás első lépése az étrend megreformálása. Sokkal tudatosabbnak kell lenni, és ha az ember igazán jót akar magának, akkor bizony időt és energiát kell fordítani az otthoni sütés-főzésre. Nem lesz azonban olyan nehéz elindulni ezen az úton, ha az ember kap néhány minőségi és hívogató alapanyagot. Akár különböző liszteket, lisztkeverékeket, cukormentes lekvárt, kásaalapot, egészséges pudingport, esetleg receptekkel kiegészítve a csomagot.

  • motivációs üzenetek

Egy életmódváltó számára a legfontosabb a kitartás, a motiváció. Ehhez pedig te is nagyban hozzájárulhatsz. Készíthetsz akár egy motivációs táblát vagy pólót, de akár egy kis dobozt is több üzenettel, amiből minden reggel tud húzni egyet.

Készíts egy dobozt és tegyél bele motivációs üzeneteketForrás: Shutterstock
Tippek a motivációs üzenetekhez
Bármi, amit az emberi elme képes felfogni és elhinni, azt elérni is képes.

A legnehezebb dolog mindig a döntés, a többi már csak kitartás dolga.

Húsz év múlva nem azok miatt leszel csalódott, amiket megtettél, hanem amiket nem.

Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.

Egy cél, amelyet szem előtt tartasz, összegyűjti az erődet, világosságot és új, célratörő akaratot ad neked.

  • edzéskuponok

Ha már a motivációnál tartunk, az sem rossz ötlet, ha edzéskuponokat készítesz. Köztudomású, hogy egy társsal sokkal egyszerűbb az életmódváltás, hiszen tudjátok egymást támogatni. Olyan kuponokról lenne szó, amelyek közös edzésekről szólnak. Például: „Ha túlságosan fáradt vagy egyedül megcsinálni, hívj el engem is edzeni!” De ilyen kuponnal új sportok kipróbálására is biztathatod: „Gyere el velem egy spinningórára!”

Egy társsal sokkal egyszerűbb az életmódváltás, hiszen tudjátok egymást támogatniForrás: Shutterstock
A motiváció megtartásának öt lépése

A siker alapja a motiváció. A motiváció azt jelenti, hogy mindig a szemed előtt lebeg a cél. Tudod, hogy miért kezdtél bele a fogyásba, a diétába, a testmozgásba, és tudod, hogy mi a végső célod mindezzel. Motiváció nélkül nincs győzelem!

  • a komfortzónán túl 

Ha úgy érzed, nehezen megy az általad megajándékozni kívánt személynek az életmódváltás, ha úgy látod, fél kilépni a komfortzónából, akkor segíts ebben. Ajándékozz neki valamilyen extrém élményt, ami kimozdítja ebből az állapotból, és rájön, hogy nem is olyan nehéz beleugrani egy addig ismeretlen dologba. 

életmódváltássportajándék