Szuper ajándékok életmódváltóknak

Forrás: Shutterstock -
ajándék életmódváltás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha egy számodra fontos személy életmódváltásba kezd, nem is tehetsz mást, mint hogy támogatod, hiszen az egészség a legnagyobb kincs az életben, minden további jónak és fontosnak az alapja. Karácsonykor pedig még ajándékkal is kifejezheted a támogatásodat, ehhez adunk most tippeket!
  • okosóra

Ha kifejezetten tárgyi ajándékot vennél, akkor kezdő életmódváltóknak egy okosóra szuper választás. Ezzel mérni tudja, hogy mennyit mozog, hány kalóriát éget el, de még az alvás idejéről, minőségéről is kaphat tájákoztatást. A fejlődést is folyamatosan nyomon tudja követni, és ha a kilók nem is indulnak meg olyan hamar, azt látni fogja, hogy az állóképessége mennyit javult.

A kezdő életmódváltóknak egy okosóra szuper választás Forrás: Shutterstock
  • étrendváltó csomag

Tudjuk jól, hogy az életmódváltás első lépése az étrend megreformálása. Sokkal tudatosabbnak kell lenni, és ha az ember igazán jót akar magának, akkor bizony időt és energiát kell fordítani az otthoni sütés-főzésre. Nem lesz azonban olyan nehéz elindulni ezen az úton, ha az ember kap néhány minőségi és hívogató alapanyagot. Akár különböző liszteket, lisztkeverékeket, cukormentes lekvárt, kásaalapot, egészséges pudingport, esetleg receptekkel kiegészítve a csomagot.

  • motivációs üzenetek

Egy életmódváltó számára a legfontosabb a kitartás, a motiváció. Ehhez pedig te is nagyban hozzájárulhatsz. Készíthetsz akár egy motivációs táblát vagy pólót, de akár egy kis dobozt is több üzenettel, amiből minden reggel tud húzni egyet.

Készíts egy dobozt és tegyél bele motivációs üzeneteket Forrás: Shutterstock

Tippek a motivációs üzenetekhez

Bármi, amit az emberi elme képes felfogni és elhinni, azt elérni is képes.

A legnehezebb dolog mindig a döntés, a többi már csak kitartás dolga.

Húsz év múlva nem azok miatt leszel csalódott, amiket megtettél, hanem amiket nem.

Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.

Egy cél, amelyet szem előtt tartasz, összegyűjti az erődet, világosságot és új, célratörő akaratot ad neked.

  • edzéskuponok

Ha már a motivációnál tartunk, az sem rossz ötlet, ha edzéskuponokat készítesz. Köztudomású, hogy egy társsal sokkal egyszerűbb az életmódváltás, hiszen tudjátok egymást támogatni. Olyan kuponokról lenne szó, amelyek közös edzésekről szólnak. Például: „Ha túlságosan fáradt vagy egyedül megcsinálni, hívj el engem is edzeni!” De ilyen kuponnal új sportok kipróbálására is biztathatod: „Gyere el velem egy spinningórára!”

Egy társsal sokkal egyszerűbb az életmódváltás, hiszen tudjátok egymást támogatni Forrás: Shutterstock

A motiváció megtartásának öt lépése

A siker alapja a motiváció. A motiváció azt jelenti, hogy mindig a szemed előtt lebeg a cél. Tudod, hogy miért kezdtél bele a fogyásba, a diétába, a testmozgásba, és tudod, hogy mi a végső célod mindezzel. Motiváció nélkül nincs győzelem!

  • a komfortzónán túl

Ha úgy érzed, nehezen megy az általad megajándékozni kívánt személynek az életmódváltás, ha úgy látod, fél kilépni a komfortzónából, akkor segíts ebben. Ajándékozz neki valamilyen extrém élményt, ami kimozdítja ebből az állapotból, és rájön, hogy nem is olyan nehéz beleugrani egy addig ismeretlen dologba.

Így lett személyi edző a 100 kilós fiatal lánybólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181207-courtney-montgomery-40-kilos-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlCourtney Montgomery a kitartás mintaképe. Habár mindent megtett a fogyásért, három évébe került elérnie az álomsúlyát, de közben annyira beleszeretett a fitneszbe, hogy maga is személyi edző lett. Célja, hogy olyanokon segítsen, mint amilyen egykor ő maga is volt. Ismerd meg Courtney történetét! Ez Zsír!Origo5 tipp, hogy télen is legyen kedved sportolnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20181203-tippek-hogy-telen-is-legyen-kedved-sportolni.htmlA szürke, borongós időjárás és a rövid nappalok bizony az ember kedvére is hatással vannak. Könnyebben leszünk enerváltak, kedvetlenek, amire azonban kiváló megoldás a boldogsághormonokat felszabadító sport – ha egyáltalán sikerült odáig eljutnunk, hogy rávegyük magunkat bármiféle edzésre. Ehhez adunk most tippeket! Ez Zsír!OrigoNem mindig a drága a jobb: a legolcsóbb szuperételekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181203-a-legolcsobb-szuperetelek.htmlMióta bizonyos élelmiszereket szuperételeknek kezdtünk nevezni, azóta él sokakban a tévhit, hogy ezek csakis drágák és import termékek lehetnek. Túl lett misztifikálva a téma, mert valójában a legjobb szuperételek itthon is megtalálhatók, sőt, gyakran a legolcsóbb termények közül kerülnek ki. Ez Zsír!OrigoNegyedik szívműtétje után fitneszversenyen indult a fiatal nőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181203-kristin-renae-hayza-negy-szivmutet-utan-fitneszmodell-lett.htmlNéhány hetet jósoltak neki, amikor kiderült a veleszületett szívbetegsége, ma már azonban túl van négy műtéten és egy fitneszmodell-versenyen is Kristin Renae Hayza. Habár saját bevallása szerint sem akarja a végtelenségig feszegetni a határait, a sport által végre úgy érzi, teljes életet élhet. Ismerd meg Kristin történetét! Ez Zsír!Origo165 kilóról fogyott le, hogy édesanya lehessen: sikerült nekihttp://www.life.hu/ez-zsir/20181130-ashley-lewis-65-kilos-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlMár 165 kiló volt Ashley Lewis, amikor PCOS betegséggel diagnosztizálták. Ekkor nagyon megijedt, hiszen egész életében édesanya akart lenni. Ismerd meg Ashley életmódváltásának történetét! Ez Zsír!Origo5 tipp a cukorbevitel csökkentéséhezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181121-csokkentsd-a-cukorbeviteledet.htmlA 20. század elején az egy főre jutó évi cukorfogyasztás nagyjából 3 kg volt, majd a század végére ez a szám drasztikusan megnőtt: 38 kg lett. 2018-ban pedig már a 40-et is meghaladta. Ez egész egyszerűen brutális mennyiség, nem beszélve arról, hogy mennyire egészségtelen. A számok tudatában érdemes odafigyelni arra, hogy mennyi cukrot fogyasztunk, és nem csak abban az esetben, ha fogyni szeretnénk. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.