Nem elégedett meg azzal, hogy vékony, izmos akart lenni

Forrás: Instagram/katiecrewe -
életmódváltás sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban azt gondolta, normális, hogy mindennap fáradt és erőtlen. Aztán elkezdett sportolni, és megváltozott vele a világ. Ismerd meg Katie Crewe történetét!

"Gyerekként táncoltam és fociztam, de ahogy bekerültem az egyetemre, minden sport elmaradt az életemből, az étkezési szokásaim pedig – fogalmazzunk úgy – gyalázatosak voltak. A napot mindig egy vaníliás kapucsínóval indítottam, mellé pedig almás pitét vagy fánkot ettem. Ebédre szendvicset vagy pizzát ettem egy jó adag üdítővel leöblítve. Délután még egy kis muffin vagy csokis keksz is belefért, aztán estére zöldséget és valami fehérjét is bevittem a szervezetembe, de az éjszakai nassolás sem maradt el.

Mivel mindezek ellenére sem híztam el, senki nem mondta, hogy egészségtelen életet élek, és senki nem ösztönzött arra, hogy változtatni kellene. Egy nap viszont realizáltam, hogy a napi mozgásom mindössze annyi, hogy a busz után futok, ami igencsak kevéske. Közben persze észrevettem a testem változásait is: teljesen elpuhultam, elvesztettem a feszességemet. Még csak 21 éves voltam, de már lógott a fenekem, ami sokkoló volt. Az orvosokat felkeresve kiderült, hogy a koleszterinszintem is magas. Tudtam, hogy változtatnom kell, és nemcsak azért, hogy feszes és kerek legyen a fenekem, hanem a közérzetem miatt is.

Katie Crewe nem elégedett meg azzal, hogy vékony, izmos akart lenni Forrás: Instagram/katiecrewe

Kezdetben különböző kardió jellegű sportokat űztem, majd, habár soha nem nagyon rajongtam az edzőtermekért, mégis elmentem megnézni egyet. Először különböző órákra jártam, aminek az volt a nagy előnye, hogy olyan gyakorlatok elvégzésére is rákényszerültem, amiket magamtól soha nem csináltam volna, mint például a különböző hasizomgyakorlatok. Aztán éreztem magamon, hogy egyre jobb leszek, és ez feltüzelte a bennem szunnyadó versenyszellemet. Különböző kihívások elé állítottam magamat az edzés területén.

Az elején nehéz volt a súlyok világában eligazodni, de sokat informálódtam, sok videót megnéztem, hogy profin csináljam. Mivel nem azonnal jöttek az eredmények, az elején nagyon fontos volt, hogy motivált maradjak. Fél év után viszont egyre inkább láttam magamon a változást. Ezzel együtt természetesen a súlyom is több lett, ami miatt először borzalmasan éreztem magam, de végül beláttam, hogy az izomnövelésnél, a formásodásnál ez teljesen természetes dolog. A súlykérdésen túllépve egyre magabiztosabb lettem, jól éreztem magam a bőrömben, és büszke voltam magamra.

Ezzel együtt azt is be kell látnom, hogy a ló túloldalára is könnyű átesni, hiszen velem is megtörtént. 23 évesen egy fitneszversenyre készültem. Nagyon komolyan vettem az edzést és az étkezést is. Sőt utóbbit, azaz a versenyre felkészítő tiszta étkezést túlzásba is vittem. Túlságosan keveset ettem, a természetes cukroktól is olyan szinten óvakodtam, hogy amikor megpróbáltam visszaállni, a sárgarépa és a mandulavaj is túlságosan édesnek tűnt.

Szerencsére hamar rájöttem, hogy ez nem fenntartható. Annyira megváltozott a hangulatom, állandóan lehangolt vagy ideges voltam. Majdnem hogy ugyanúgy éreztem magam ettől az étkezési rendtől, mint ahogyan az életmódváltásom előtt. Mindenesetre tapasztalatnak ez is jó volt, rájöttem, hogy minden esetben a kiegyensúlyozott étkezésre van szükség, egy arany középútra.

Régebben úgy gondoltam, teljesen normális, hogy állandóan fáradtnak, kimerültnek érzem magam. De rátalálva a mozgásra, olyan erő került a kezembe, amit soha nem is gondoltam volna. A magabiztosságomat, hogy tisztelem önmagamat, ezt is a sportnak köszönhetem, és ez fantasztikus."

223 kiló volt, ma már Ironman versenyeken indul az apukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190111-marcus-cook-223-kilo-volt-ma-mar-ironman-versenyeken-indul.htmlMarcus Cook élete egy megrendítő beszélgetés hatására vett fordulatot, amikor már 223 kilót nyomott. Életmódváltásának köszönhetően most viszont Ironman versenyeket teljesít, és jobban érzi magát, mint valaha. Ismerd meg Marcus történetét! Ez Zsír!OrigoKarfiolhummusz: vegán, gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú finomsághttp://www.life.hu/ez-zsir/20190111-karfiol-hummusz-vegan-glutenmentes-alacsony-szenhidrattartalmu-igy-keszul.htmlA hummusz használható szendvicskrémként, önmagában például grillezett zöldségekkel, de készítheted mártogatósnak, vagy akár egy pitát is megkenhetsz vele, majd mehet is hozzá a többi finomság ízlés szerint. A hummusz eredetileg csicseriborsóból készül, ami egyébként rendkívül egészséges és kiváló fehérjeforrás. Most mégis mutatunk egy szintén nagyszerű receptet, egy alternatívát, mégpedig karfiolból. Ez Zsír!OrigoMinden héten egy apró változás: így fogyott le a 126 kilós anyukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190109-keely-dellit-eletmodvaltasanak-fogyasanak-tortenete.htmlHabár gyerekként imádott mozogni, tinédzserként a gyorsételek hatására rendkívül sokat hízott Keely Dellit. A harmadik terhessége után végül elhatározta, hogy változtat az életén, és nem is akármilyen módszerrel. Ismerd meg Keely történetét! Ez Zsír!OrigoNapi 10 perc ugrókötelezés a tökéletes alakért – így csináldhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190104-napi-10-perc-ugrokotelezes-a-tokeletes-alakert.htmlHa megfogadtad, hogy idén többet mozogsz, de nem szeretnél egyből drága sportfelszerelésekbe beruházni, vegyél egy ugrókötelet. Amellett, hogy a legolcsóbb mozgásforma, a legjobb kardióedzés. Ez Zsír!OrigoA legjobb motivációs idézetek sportolóktól: új év, új lendülethttp://www.life.hu/ez-zsir/20181212-a-legjobb-motivacios-idezetek.htmlRengeteget beszélünk arról, hogy a motiváció mennyire fontos, ha valaki életmódváltó, fogyni vagy éppen erősödni szeretne. Motivációra valójában az élet minden területén szükség van, ha az embernek tervei vannak. Kezdd az új évet új lendülettel, és vértezd fel magad motivációval! Ez Zsír!Origo2018 leginspirálóbb történetei: nők, akiknek a fitnesz megmentette az életéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181213-2018-leginspiralobb-tortenetei-nok-akiknek-a-sport-megmentette-az-eletet.htmlAhogy visszatekintettünk az idén megjelent cikkeinkre, kirajzolódott, hogy 2018 a rendkívüli történetek éve volt. Most azokat szedtük össze nektek, amelyek számunkra is különösen inspirálóak voltak, hiszen olyan nőkről szólnak, akik nagyon, de nagyon messziről indultak, és mégis képesek voltak egészségessé válni, és elérni a céljaikat. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.