egészséges életmód sport edzés születésnap Jennifer Aniston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma ünnepli 50. születésnapját Jennifer Aniston, aki nemcsak a munkássága miatt lehet példakép, de azért is, mert rendkívül tudatosan él: soha nem téveszti szem elől, hogy az egészség a legfontosabb kincsünk, amire vigyázni kell. Nem csoda, hogy ma is bomba formában van a Jóbarátokból megismert színésznő. 

Bármi jöhet, ami sport

Habár a színésznő elkötelezett híve a jógának és a pilatesnek, mégis igyekszik változatossá tenni az edzésprogramját, hogy soha ne váljon unalmassá. Mindig kipróbálja az újdonságokat, és ha valamelyik új edzésmódszer bejön neki, azt is beiktatja a hétköznapjaiba. Kedveli az intervall edzéseket is, amikor pedig kardióra kerül sor, akkor a 15 perc biciklizés, 15 perc futópad és 15 perc elliptikus tréner triumvirátust alkalmazza.

Heti hat napon legalább egy óra sportot beiktat, vasárnap viszont következetesen pihenőnapot tart. Öt évvel ezelőtt, amikor Jennifer a Családi üzelmek című filmben fehérneműben táncolt, nem is kellett kifejezetten rágyúrnia a szerepre, ahogy ez más színészek, színésznők esetében lenni szokott, hiszen ő folyamatosan foglalkozik magával, mindig jó formában van.

Nem mindegy, mi kerül az asztalra

Jennifer Anistonnak nemcsak az edzéseire igaz a kiegyensúlyozottság és a mértékletesség elve, hanem az étkezéseire is. Imádja a zöldségeket és a gyümölcsöket, rengeteg vizet iszik, és igyekszik kevés cukrot fogyasztani. Általános irányelveit így fogalmazta meg egy korábbi interjúban: "Egyél annyi organikus gyümölcsöt és zöldséget, amennyit csak tudsz, tartsd a cukorbeviteledet alacsony szinten, igyál egy tonna vizet, és aludj eleget!"

Hetente hat napon a színésznő alacsony szénhidráttartalmú, magas fehérjetartalmú, gluténmentes étrendet tart, és hetente egy nap azt eszik, amit akar. Persze ekkor sem száll el, de egy klasszikus pizza, vagy egy lasagne bőven belefér. Így áll össze az életmódja egy tartható, valóban kiegyensúlyozott napi rutinná.

Jennifer Aniston 50 évesen is bombázó Forrás: Getty Images/WireImage/Steve Granitz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.