Gáspár Evelin: "Mindegy milyen múlttal rendelkezünk, képesek vagyunk kitörni a skatulyából"

Forrás: Instagram/evelingaspar -
Gáspár Evelin életmód vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Őszintén az életmódváltásáról.

„Itt járt Gáspár Evelin!"-fogadtak munkatársaim még nyáron a bisztróban. „Ízlett neki minden, és elmesélte, hogy vegán életmódra váltott...."- folytatták a beszámolót, és azonnal elhatároztam, hogy találkozom vele, mert ezt a történetet hallanom kell!

Csodálkoztam, mert emlékképeim között egy kissé duci, többnyire fejét lógató, durcás lányra leltem, mikor Evelinnel kapcsolatos benyomásaimat keresgettem. Persze az is feltűnt, hogy mekkora a különbség az akkori valóságshow kislány szereplője, és a mostani Instagram sztár között, akit ma már több tízezren követnek és bálványoznak.

Stőhr Gréta és Gáspár Evelin Forrás: Instagram/evelingaspar

Nemcsak megnőtt, de le is fogyott, külföldön tanult és élt, megtanult két idegen nyelvet, nemrég pedig diplomát is szerzett.

Késztetést éreztem, hogy bemutassam a történetét, de egy teljesen más szemszögből, mint ahogy megszokhattuk. Nem érdekelt, mit mondanak róla, mit olvastam, láttam, vagy hallottam. Fogtam, és egy mozdulattal kiürítettem a gáspárevelin címkével ellátott rekeszt a fejemből. Megsemmisítettem régi emlékeimet a tévéből, és csak erre a huszonnégy éves, szépséges, intelligens lányra akartam koncentrálni.

Nálam tiszta lappal indult.

Már a telefonban is nagyon kedves volt, és egyből igent mondott a megkeresésemre. Két perc sem telt bele, de mi máris ételekről beszélgettünk, növényi alapanyagokról, és arról, hogy miket is főzzünk együtt, egymásnak. Felajánlottam a konyhámat, hiszen ott minden adott lehet a kellemes délutánhoz, és ahhoz is, hogy közelebbről megismerjük egymást.

A délelőttöt kedvenc divatüzletében indítottuk, ahol megannyi szépséges ruha, virág, cipő vett minket körül, majd a rózsaszín falak közé észrevétlenül bekúszott egy kellemes budoár hangulat, és mint két régi ismerős, elkezdtünk ruhákat válogatni. Sminkekről diskuráltunk, majd mire belekezdtünk a beszélgetésbe már kellőképpen feloldódott a hangulat ahhoz, hogy őszintén tudjon mesélni. Visszaemlékezni gyermekkori nehézségeire, megosztotta gondolatait az önelfogadásról, önszeretetről, önállóságról, és arról, mostanra hogyan alakította ki a számára legmegfelelőbben tartható életmódot.

Evelin kedvenc divatüzletében, kellemes hangulatban indult a délelőtt Forrás: Instagram/evelingaspar

Megtudtam, hogyan lett egyik napról a másikra vegán a Mi az egészség? című film hatására. De vallott arról is, miért, és mennyi idő után választotta mindennek ellenére mégis a pescetáriánus(időnként halat is fogyasztó vegetáriánus) létet jelenlegi helyzetében.

Természetesen ezt is lehet kívülről erőltetni, de mint azt már tudjuk, ez semmiképpen sem tesz jót a gyümölcsnek.

Mindenesetre tetszett Evelin nyitottsága a növényi életmód irányába, és az, hogy nem zárta ki annak lehetőségét, hogy egy napon visszatér mindehhez. A nap fénypontja viszont még csak ezután következett!

A finom ételeknél sokkal többet is adott ez a nap Forrás: Instagram/evelingaspar

Melegedett a sütő, roppantak a zöldségek, sercegett az olaj, bugyogott a víz, és hogy ki kinek a kuktája lett, már egyáltalán nem számított. Az eredmény önmagáért beszélt.

Amikor elment, egy bomba robbanáshoz hasonló káosz uralkodott a konyhámban, de száz százalékig kijelenthetem. Megérte! Hiszen a finom ételeknél sokkal többet is adott ez a nap. Evelin nem csak a pozitív kisugárzását, az isteni cigánykenyere illatát, hanem a reményt is otthagyta a konyhámban, amely hiszem, hogy mindannyiunk lelkében kirajzolódik.

-vagy ahogy ő fogalmazott:

„A határ a csillagos ég! - és én hiszek neki.

Őszinte beszélgetésünket, és közös főzésünket, megnézhetitek a vadonatúj Great Life 4. adásában, a LifeTv-n.

Éld túl a másnaposságot! Ez a turmix segíteni foghttp://www.life.hu/ez-zsir/20181211-masnapossag-elleni-turmix.htmlHa komoly macskajajjal küzdesz amikor felkelsz, akkor ideje bevetni ezt a másnaposságra is kifejezetten hatékony, detoxikáló turmixot. Pár perc elkészíteni, és hamarosan jobban is leszel tőle. Ez Zsír!OrigoA túlsúlyt és a depressziót is leküzdötte, fitneszversenyre készül a fiatal anyukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190213-kalee-adkins-57-kilot-fogyott-es-fitneszmodell-versenyre-keszul.htmlKalee Adkins gyerekként is túlsúlyos volt, és ahogy tinédzserként diétázni kezdett, csak még rosszabb lett a helyzet. Végül depresszióssá vált, és az ördögi körből nem tudott szabadulni. A kislánya ébresztette rá, hogy változtatnia kell az életén. Ismerd meg Kalee történetét! Ez Zsír!OrigoLeleplezzük a reggeli szerepét a fogyásban http://www.life.hu/ez-zsir/20190212-leleplezzuk-a-reggeli-szerepet-a-fogyokuraban-fogyasban.htmlA dietetikusok évek óta azt hangoztatják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, főként, ha az ember célja a fogyás. Állítják, hogy ezzel az étkezéssel megelőzhető többek között, hogy a nap folyamán „szemetet” együnk. Nos, a Men's Health oldalán megjelent tanulmány ezt most megcáfolni látszik. Ez Zsír!OrigoŐ lesz Schobert Norbi utódja: Norbi mindenben segíti a munkájáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190212-schobert-norbi-fia-veszi-at-apja-birodalmat.htmlSchobert Norbit a munka hajtja előre, éppen ezért úgy véli, még hosszú ideig nem megy nyugdíjba. De ha eljön az idő, tudja, kire hagyja birodalmát. Ez Zsír!Origo50 évesen is bomba nő: így edz Jennifer Anistonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190206-jennifer-aniston-50-evesen-is-bomabno-igy-edz.htmlMa ünnepli 50. születésnapját Jennifer Aniston, aki nemcsak a munkássága miatt lehet példakép, de azért is, mert rendkívül tudatosan él: soha nem téveszti szem elől, hogy az egészség a legfontosabb kincsünk, amire vigyázni kell. Nem csoda, hogy ma is bomba formában van a Jóbarátokból megismert színésznő. Ez Zsír!--Plus size modell lett a túlsúlyos lánybólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190207-plus-size-modell-lett-a-tulsulyos-lanybol.htmlPlus size modellként hirdeti önmagunk elfogadását a túlsúlyos Britnee Rochelle. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.