egészségtudatos2019 egészséges életmód minőségi termék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sokat hangoztatott szólások és mondások gyakran elvesztik tényleges értelmüket, pedig igazságtartamuk általában valami igazán lényegi dologra tapint rá. Az "az vagy, amit megeszel" mondás például minden korábbinál fontosabb mondanivalóval bír, az egészség- és testtudatos étkezés a 21. században ugyanis relevánsabb, mint valaha.

A tömeggyártás, az adalékanyagok, a vegyszerek, a mirelit és feldolgozott élelmiszerek világát éljük. Ez egyrészt abból adódik, hogy sok milliárd embert kell kiszolgálnia az élelmiszeriparnak, másrészt pedig abból, hogy egyre inkább elkényelmesedtünk. De mindkét dologban meg lehet találni a járható, az egészséges utat.

A tömeggyártás, az adalékanyagok, a vegyszerek, a mirelit és feldolgozott élelmiszerek világát éljük Forrás: Shutterstock

Egyrészt nagyon fontos megbecsülni az olyan akár nagyipari, akár kistermelői márkákat, amelyek számára tényleg fontos, hogy minőségi termékek kerüljenek az asztalunkra. A húskészítmények például, amennyiben mód van rá, legyenek GMO-mentesek, és lehetőleg megbízható, magyar gazdaságban nevelt állatok húsát használják fel hozzá. Másrészt pedig igyekezzünk kicsivel több időt fordítani az egészségtudatosságra, találjuk meg az alapanyag-válogatás, a sütés-főzés örömeit. És hogy miért van erre szükség? Mert azok vagyunk, amit megeszünk!

A testünk folyamatos átalakulásban van. Vannak olyan sejtjeink, amelyeknek az élettartama mindössze néhány órában, esetleg napban, de olyan is, amelyeknek ideje hetekben, években mérhető. Ezek állandóan cserélődnek, és az új sejtek természetesen mindig abból tudnak felépülni, amilyen tápanyag, amilyen vitamin és ásványi anyag az általunk elfogyasztott ételekből hasznosulni tud a szervezetünkben. Lényegében sejtszinten épülünk fel mindabból a táplálékból, amit reggeliként, ebédként, vacsoraként vagy éppen nassolnivalóként elfogyasztunk. A mondás tehát szó szerint értendő, hiszen az ételből nyerünk életet, ahogy azt a szervezetünk lebontja, majd hasznosulni tud. Ezek után talán magyarázni sem kell, hogy miért fontos minőségi, egészséges ételeket enni, miután ezekből épül fel a testünk.

Sejtszinten épülünk fel mindabból a táplálékból, amit elfogyasztunk Forrás: Shutterstock

Az sem véletlen, hogy az emésztőrendszerünk olyan szoros kapcsolatban áll az immunrendszerünkkel. Egészségünket nagyban meghatározza, hogy miket eszünk, hogy mi szívódik fel a bélrendszerünkön keresztül a véráramba. A bélrendszer lényegében a legfontosabb immunszervünk, amiből látszik, hogy milyen nagy hatással van a szervezetre, a szervezet egészségére a bevitt ételek minősége és tápanyagtartalma. Vigyázz a testedre és az egészségedre, és válassz minőségi élelmiszereket!

Bemutatjuk 2018 legnagyobb átalakulói versenyének különdíjasaithttp://www.life.hu/ez-zsir/20190304-bemutatjuk-a-az-ev-atalakuloi-verseny-kulondijasait.htmlLezárult a BioTechUSA által meghirdetett nyereményjáték, amelyben 2018 legnagyobb átalakulóit kerestük. Három kategóriában – fogyás, izomtömeg-növelés, sportteljesítmény – lehetett jelentkezni, és rengeteg inspiráló sikertörténet érkezett. Az abszolút győztesek után most bemutatjuk a kategóriák különdíjasait. Ez Zsír!OrigoEzt próbáld ki: 10 perces izzasztó edzés a Victoria's Secret modellek trénerétőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190301-10-perces-izzaszto-edzes-a-victorias-secret-modellek-treneretol.htmlA Victoria's Secret modellek köztudottan a legdögösebb testű modellek. Ebben persze nagy szerepe van a fellépés előtti diétának, de az egész éves komoly edzésnek is. Az angyalok egyik trénere, Andrea Orbeck most nektek is segít bomba formába lendülni. Ez Zsír!Origo233 kilóról fogyott le a fiatal lány, az egészséges életmód híve letthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190304-233-kilorol-fogyott-le-a-fiatal-lany-brittany-may.htmlBrittany May életében a 2016-os év sorsfordító volt. Ekkor határozta el, hogy lefogy, de végül a fogyásnál sokkal többet kapott. Visszanyerte az életét és a boldogságát. Ismerd meg Brittany történetét! Ez Zsír!Origo3 + 1 rossz szokás, amivel elrontod a fogyókúráthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190214-rossz-szokasok-amikkel-elrontod-a-fogyokurat.htmlSokan elkövetik azt a hibát, hogy mindenféle tájékozódás nélkül belevágnak egy tarthatatlan fogyókúrába, aztán néhány hét után jönnek is a nehézségek. Érdemes alaposan körbejárni a témát, és a legfőbb pontokat mindenképpen betartani. Íme, néhány szempont, amin könnyen elcsúszhat a fogyókúra! Ez Zsír!OrigoHonnan kerülnek ételeink az asztalra? Így válassz minőségi termékekethttp://www.life.hu/ez-zsir/20190220-honnan-kerulnek-eteleink-az-asztalra-igy-valassz-minosegi-termekeket.htmlÉrdemes néha komolyan belegondolni abba, hogy pontosan mi az, amit reggeliként, ebédként, vacsoraként, vagy nassolnivalóként elfogyasztunk, amivel táplálni, éltetni akarjuk a szervezetünket. Tudjuk, hogy honnan érkeztek ezek az élelmiszerek, tudjuk, hogy milyen körülmények között termesztették, vagy ha feldolgozott élelmiszerekről van szó, tudjuk pontosan, hogy mit tartalmaznak? Ez Zsír!OrigoA túlsúlyt és a depressziót is leküzdötte, fitneszversenyre készül a fiatal anyukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190213-kalee-adkins-57-kilot-fogyott-es-fitneszmodell-versenyre-keszul.htmlKalee Adkins gyerekként is túlsúlyos volt, és ahogy tinédzserként diétázni kezdett, csak még rosszabb lett a helyzet. Végül depresszióssá vált, és az ördögi körből nem tudott szabadulni. A kislánya ébresztette rá, hogy változtatnia kell az életén. Ismerd meg Kalee történetét! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.