Így készül az egészséges almafánk – recept

Forrás: John Komar/delish.com -
alma recept fánk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nagyon könnyen elkészíthető, életérzésben kifejezetten a fánkra hajazó nassolnivaló receptjét hoztuk el nektek. Ajánljuk azoknak, akik egészséges, szénhidrátszegény édességet keresnek, illetve olyan gyerekeknek, akik nem esznek elég gyümölcsöt. 

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb alma
  • 250 g sajtkrém
  • étcsokoládé
  • méz
  • mogyoróvaj
  • kókuszreszelék
  • csokireszelék
Almafánk Forrás: John Komar/delish.com

Elkészítése:

Az almákat vágd nagyjából egycentis szeletekre, a közepét megfelelő eszközzel vágd ki. A sajtkrémet oszd két vagy három részre attól függően, hogy hányféle krémet szeretnél készíteni.

Nekünk nagyon bevált az étcsokoládés, amihez fél tábla csokit olvasztottunk fel, és adtunk a sajtkrémhez. Ha bekented vele körbe az almaszeleteket, mehet rá egy kevés kókuszreszelék is.

A másik adag sajtkrémhez adj néhány kanál mogyoróvajat. Fontos, hogy mogyoróvajból mindig olyat vásárolj, ami hozzáadott sótól, cukortól és olajtól is mentes. A mogyoróvajas, sajtkrémes almákra mehet egy kis csokireszelék, amiből nem is kell boltit venni, a maradék étcsokoládét ti magatok is lereszelhetitek.

A harmadik adag sajtkrémhez tehetsz egy kevés mézet, és ha gyerekeknek készíted, egy csepp piros ételszínezék is mehet bele. Az almára kenve pedig erre is mehet az étcsokiforgács vagy akár színes csokireszelékkel is díszítheted.

Tényleg az vagy, amit megeszel? Ezért nem mindegy, mit viszel be a szervezetedbehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190306-az-vagy-amit-megeszel-ezert-nem-mindegy-mit-viszel-be-a-szervezetedbe.htmlA sokat hangoztatott szólások és mondások gyakran elvesztik tényleges értelmüket, pedig igazságtartamuk általában valami igazán lényegi dologra tapint rá. Az "az vagy, amit megeszel" mondás például minden korábbinál fontosabb mondanivalóval bír, az egészség- és testtudatos étkezés a 21. században ugyanis relevánsabb, mint valaha. Ez Zsír!OrigoA vegetáriánus étrend és a vashiány: erre figyelj, ha nem eszel hústhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190301-a-vegetarianus-etrend-vashianyhoz-vezethet.htmlManapság egyre többen választják a vegetáriánus vagy éppen a vegán étrendet. A húsmentes, illetve az állati eredetű ételektől abszolút mentes táplálkozás azonban komoly tudatosságot és odafigyelést igényel, de még ezzel sem mindig biztosítható, hogy semmilyen hiányt ne szenvedjen a szervezetünk. Ez Zsír!OrigoAlternatív szendvicsek fogyókúrázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190227-alacsony-szenhidrattartalmu-szendvicsek-fogyokurazoknak.htmlA szendvics nagyon praktikus étel, könnyen szállítható, hamar elkészül, és sokféleképpen variálható. Az egyetlen baj vele az, hogy általában elég sok kalóriát tartalmaz, aminek többnyire a szénhidrátban gazdag kenyér, zsemle, kifli az oka. De erre is van megoldás! Ez Zsír!Origo233 kilóról fogyott le a fiatal lány, az egészséges életmód híve letthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190304-233-kilorol-fogyott-le-a-fiatal-lany-brittany-may.htmlBrittany May életében a 2016-os év sorsfordító volt. Ekkor határozta el, hogy lefogy, de végül a fogyásnál sokkal többet kapott. Visszanyerte az életét és a boldogságát. Ismerd meg Brittany történetét! Ez Zsír!OrigoEzt próbáld ki: 10 perces izzasztó edzés a Victoria's Secret modellek trénerétőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190301-10-perces-izzaszto-edzes-a-victorias-secret-modellek-treneretol.htmlA Victoria's Secret modellek köztudottan a legdögösebb testű modellek. Ebben persze nagy szerepe van a fellépés előtti diétának, de az egész éves komoly edzésnek is. Az angyalok egyik trénere, Andrea Orbeck most nektek is segít bomba formába lendülni. Ez Zsír!Origo5 dolog, ami megakadályozhat a fogyásbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190228-5-dolog-ami-megakadalyozhat-a-fogyasban.htmlRengeteg fogyókúrázóval előfordul, hogy azt gondolja, mindent a lehető legjobban csinál, az eredmények azonban mégsem úgy jönnek, ahogy várná. Ebben az esetben érdemes pontról pontra átgondolni mind az étkezés, mind az edzés, mind az egész életvitelünk kapcsán, hogy valóban megfelelően csináljuk-e a dolgainkat. Íme, 5 dolog, ami közbeszólhat, ha fogyni szeretnél. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.