Schobert Norbi újragondolta a módszert, amivel 46 kilót fogyott: ismerd meg az űrhajósdiétát

Forrás: Schobert Norbert, TV2 -
diéta életmód program Schobert Norbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1985. szeptember 2-án Schobert Norbi testnevelő tanára, Széles Lajos a 104 kilós és sokat gúnyolt Norbi kezébe adott egy újságcikket. A Mi világunk című lapban megjelent írás az űrhajósok diétájáról szólt, és sorsfordító lett az életmód-tanácsadó életében.

Norbi egy évvel később 58 kilóval érkezett az évnyitóra, azaz egy év alatt 46 kilótól szabadult meg az űrhajósdiéta segítségével. "Jeles lettem testnevelésből is, pedig előtte évekig fel voltam mentve" – meséli Norbi, akire annyira nagy hatással volt ez a diéta, hogy az évekkel később kifejlesztett Update módszerét is lényegében erre alapozta, viszont egy másféle, sávos pontrendszert alakított ki hozzá.

Norbi most visszanyúlt a gyökerekhez, és egy újragondolt űrhajósdiétát állított össze. "Magyarországon rengeteg az elhízott és súlyosan elhízott ember. Sokan ráadásul még mindig nem látják, hogy az elhízással, nem megfelelő életmóddal összefüggő betegségek mekkora kockázatot jelentenek. Az elhízásbetegségek drámai terjedését szeretném megállítani ezzel a diétával" – mondja Norbi a már nevében is figyelemfelkeltő űrhajósdiétáról.

Űrhajósdiétával fogyott 46 kilót Schobert Norbi Forrás: Schobert Norbert, TV2

A diéta lényege, hogy minden ételnek van egy pontszáma, az elfogyasztott ételek pontjai pedig mindennap összeadódnak. Aki fénysebességű fogyást szeretne elérni, annak napi 40 pontnyi ételt szabad elfogyasztania, aki kiegyensúlyozott fogyásra vágyik, annak napi 60, és aki inzulinrezisztens vagy kezelt cukorbeteg, annak napi 80 pont a cél. A pontok kiszámításánál az élelmiszerek szénhidrát-, zsír-, rost- és fehérjetartalmát, glikémiás indexét, valamint az általános fogyasztási szokásokat és mennyiségeket vették figyelembe. Jelenleg 800 különböző étel pontszáma van feldolgozva, de a hamarosan elérhető ingyenes applikációban folyamatosan frissíteni, bővíteni fogják ezt a listát. Tiltott étel ebben a diétában nincs, egy dolgot viszont nagyon fontos betartani, hogy változatos legyen az étrend.

Aki fénysebességű fogyást szeretne elérni, annak napi 40 pontnyi ételt lehet elfogyasztani Forrás: Norbi Update

A diéta természetesen egy mozgásprogrammal is kiegészül. Minden mozgásforma mínuszos előjelű, azaz levonható a bevitt pontokból. Egy óra kerékpározás például -25 pont, egy óra crossfitedzés pedig -40 pont. Így azokon a napokon, amikor sportolsz, többet is ehetsz. A diéta a sporttal, az edzésekkel kiegészülve válik teljes életmódprogrammá.

70 kilót fogyott 9 hónap alatt: így győzte le a depressziójáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190311-ben-pamment-70-kilot-fogyott-9-honap-alatt-igy-csinalta-eletmodvaltas.htmlBen Pamment élete 9 hónap alatt vett 180 fokos fordulatot. Ennyi idő alatt szabadult meg 71 kilótól, és a mentális egészsége is helyrejött. A szorongó és depressziós fiú néhány hónap alatt változott életigenlő és pozitív személyiséggé. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!Origo5 egészségesnek hitt nassolnivaló, amit valójában jobb elkerülnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190307-egeszsegesnek-hitt-nassolnivalok-amket-valojaban-jobb-elkerulni.htmlHa nem vagyunk eléggé tudatos vásárlók, akkor bizony könnyen megtéveszthetnek minket bizonyos élelmiszerek. Vagy azért, mert úgy vannak tálalva, úgy vannak csomagolva, hogy egészségesnek mutatják magukat, vagy azért, mert egészen egyszerűen a közhiedelemben egészségesnek vannak kikiáltva, miközben egy kis utánajárással könnyedén bizonyítható az ellenkezője. Öt ilyen nassolnivalót mutatunk most, amelyek csak elsőre tűnnek egészségesnek és a diétába beilleszthetőnek. Ez Zsír!OrigoTényleg az vagy, amit megeszel? Ezért nem mindegy, mit viszel be a szervezetedbehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190306-az-vagy-amit-megeszel-ezert-nem-mindegy-mit-viszel-be-a-szervezetedbe.htmlA sokat hangoztatott szólások és mondások gyakran elvesztik tényleges értelmüket, pedig igazságtartamuk általában valami igazán lényegi dologra tapint rá. Az "az vagy, amit megeszel" mondás például minden korábbinál fontosabb mondanivalóval bír, az egészség- és testtudatos étkezés a 21. században ugyanis relevánsabb, mint valaha. Ez Zsír!OrigoA vegetáriánus étrend és a vashiány: erre figyelj, ha nem eszel hústhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190301-a-vegetarianus-etrend-vashianyhoz-vezethet.htmlManapság egyre többen választják a vegetáriánus vagy éppen a vegán étrendet. A húsmentes, illetve az állati eredetű ételektől abszolút mentes táplálkozás azonban komoly tudatosságot és odafigyelést igényel, de még ezzel sem mindig biztosítható, hogy semmilyen hiányt ne szenvedjen a szervezetünk. Ez Zsír!Origo5 dolog, ami megakadályozhat a fogyásbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190228-5-dolog-ami-megakadalyozhat-a-fogyasban.htmlRengeteg fogyókúrázóval előfordul, hogy azt gondolja, mindent a lehető legjobban csinál, az eredmények azonban mégsem úgy jönnek, ahogy várná. Ebben az esetben érdemes pontról pontra átgondolni mind az étkezés, mind az edzés, mind az egész életvitelünk kapcsán, hogy valóban megfelelően csináljuk-e a dolgainkat. Íme, 5 dolog, ami közbeszólhat, ha fogyni szeretnél. Ez Zsír!OrigoCukkiniszusi: egy szuper zöldséges nassolnivalóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190220-cukkini-sushi-egy-szuper-zoldseges-nassolnivalo.htmlKöretként, de önmagában, nassolnivalóként is készítheted ezt a cukkiniszusit. Akár egy jó film mellé is szuper ropogtatnivaló lesz. Próbáld ki! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.