Két év alatt fogyott le a 242 kilós férfi: megváltozott az egész élete

súlycsökkenés életmódváltás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már a születési súlya sem volt átlagos, mindig is ő volt a „nagydarab srác”. Dustin Hallnak azonban volt akaratereje kilépni a skatulyából, amikor pedig elhatározta magát, végig is vitte az életmódváltást. Ismerd meg Dustin történetét!

Világéletében ő volt a „nagydarab srác”. Már a születési súlya sem volt átlagos, 5,4 kilóval jött a világra. Felnőtt életének nagy részében 180 kiló körül volt a súlya, a harmincas évei elején azonban a stressznek, az ülő életmódnak és a rossz étkezésnek köszönhetően megugrott ez a szám: 242 kiló volt élete legnehezebb időszakában.

„Életem nehézségeire mindig az étel volt a válasz. Egyre lustább és passzívabb lettem” – meséli a most 35 éves Dustin, aki egy biztosítótársaságnál dolgozik kártérítési tanácsadóként. „Olyan alapvető dolgokat nem tudtam megtenni ekkoriban, mint hogy keresztbe tegyem a lábamat, vagy hogy lehajoljak bekötni a cipőmet. Ez már nem igazi élet volt. Csak vegetáltam.”

Dustin Hall 242 kiló volt élete legnehezebb időszakában Forrás: Dustin Hall

Egyik délután Dustin le akart menni a tengerpartra, ami a kedvenc helye volt. Leparkolt az autóval, és elindult a part felé. Félúton azonban olyan légszomj tört rá, hogy azonnal le kellett ülnie. „Egy sziklán ültem, és próbáltam nem pánikba esni. Borzalmas volt. Már annyit sem tudtam megtenni, hogy lesétálok a kedvenc helyemre. Tudtam, hogy változtatnom kell.”

2016 júliusában Dustinnak gyomorbypass-műtéte volt. „Tisztában voltam vele, hogy ezzel sem garantált a siker, habár nagy segítség, így is csak rajtam múlik minden. De elkötelezett voltam és motivált. A műtétet követően mindennap nagy sétákat tettem. Fokozatosan sikerült csak eljutni a célig, ami 10 ezer lépés volt naponta.”

Ahogy egy kicsit erősebbnek érezte magát, belépett egy edzőterembe, ahol kezdetben 60 perces kardioedzéseket végzett, majd az erősítő edzéseket is bevezette. A sport felszabadító hatású volt, Hall hamar rákapott, és ma már heti hat alkalommal is lejár megmozgatni magát. Az edzéssel párhuzamosan az étrendjét is megreformálta. „Elhatároztam, hogy nem csalok, amíg el nem érem a célsúlyomat” – mondja Dustin, aki hihetetlen akaraterejével tartotta is az alacsony szénhidráttartalmú diétát. A kitartás meg is hozta az eredményt: két év alatt 144 kilót fogyott, ami elképesztő teljesítmény.

Dustin elkezdett edzőterembe járni és az étrendjét is megreformálta Forrás: Dustin Hall

Dustin sikertörténete rengeteg embert inspirál a közösségi oldalán. „Egy fiatal lány írt nemrég, hogy az apja hasonló kiindulási súllyal és egészségügyi problémákkal küzdött, mint korábban én magam is. Azt írta, hogy a képeim és a történetem ösztönözte őt életmódváltásra. Fantasztikus érzés, hogy az életmódváltásom mást is inspirálni tud arra, hogy az egészséget válassza. Állíthatom, hogy nagyon megéri. Jó látni a megdöbbent arcokat, akikkel évek óta nem találkoztam, szuper érzés, hogy a feleségem büszke rám, és hogy végre én irányítom az életemet. Az egészség nekem maga a boldogság.”

És hogy mit ajánl Dustin a kezdő életmódváltóknak? „Ne hagyd, hogy az élet csak történjen veled. Irányíts te magad! És akkor se add fel, ha nagyon messziről kell kezdened. Haladj lépésről lépésre.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.