anyagcsere HIIT sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jó anyagcsere alapvetően meghatározza a súlyunkat. A megfelelően működő anyagcsere amellett, hogy ellátja a szükséges tápanyagokkal a sejtjeinket, nem hagyja felhalmozódni testünkben a salakanyagokat. Éppen ezért az egészséges étrenddel kiegészítve távol tartja, vagy éppen leégeti a pluszkilókat. A jó közérzet már csak a bónusz. A jótékony hatásokért próbáld ki ezt az anyagcsere-pörgető HIIT edzést. 

A jó anyagcseréhez természetesen megfelelő táplálkozásra van szükség, például érdemes beiktatni azokat az ételeket, amelyek kifejezetten serkentik az anyagcsere-folyamatokat. Emellett természetesen az edzéssel is nagyon sokat tehetünk azért, hogy a salakanyagok ne halmozódjanak fel a szervezetünkben. A következő 20 perces gyakorlatsor kimondottan jót tesz az anyagcserének.

Mi az a HIIT edzés?

A HIIT az angol High-Intensity Interval Training rövidítése. Magyarul magas intenzitású intervalledzésnek mondhatjuk. Lényege, hogy magas és alacsony intenzitású szakaszok, gyakorlatok követik egymást az edzés során. Kiváló zsírégető, anyagcsere-pörgető, és nem utolsósorban növeli az állóképességet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.