Erősíts plank- és guggolásvariációkkal: nem fogod megbánni!

planking guggolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha olyan gyakorlatsort keresel, amely a legkényesebb részeket, vagyis a hasat, a popsit és a combot egyszerre erősíti, miközben az egész testedet is átmozgatja, akkor ez a 10 perces edzés neked szól. Ha eddig lebecsülted volna a 10 perc erejét, ez után a gyakorlatsor után biztosan nem fogod – az izomláz ugyanis garantált! 

A plank egy saját testsúllyal végzett gyakorlat, amely kiváló hasizom-erősítő, de a farizmot, a vállat, a hátat és a combot is erősíti. Szuper testtartásjavító, segít felpörgetni az anyagcserét. Korábban részletesebben is írtunk a jótékony hatásairól.

A guggolás a comb és a popsi formálásának az egyik legjobb módja, ráadásul segít a szinte minden nőt érintő narancsbőr leküzdésében is. Ha kerek popsira és feszes bőrre vágysz, a guggolás és annak különböző variációi a kedvenc gyakorlataid lesznek.

A planknél és a guggolásnál is nagyon fontos a helyes kivitelezés. Előbbinél nagyon fontos, hogy ne terheljünk a derekunkra, feszítsük a hasat és a popsit, a popsit soha ne nyomjuk felfelé, egyenes háttal és egyenes derékkal végezzük a gyakorlatot. A guggolásnál főleg a térd biztonságára kell ügyelni, illetve a derék tehermentesítése a has és a popsi feszítésével ebben az esetben is fontos. Térdünk soha ne csavarodjon, mindig a lábfej irányba nézzen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.