85 kilót fogyott, miután megtanult főzni

fogyás életmódváltás főzés futás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Patrick Eslick gyerekkora óta túlsúlyos volt. Érzelmi evése és mindenki előtt eltitkolt homoszexualitása komoly depressziót okozott számára. A főiskola elvégzése után azonban úgy érezte, végre felelősséget kell vállalnia önmagáért. Hogyan sikerült végül lefogynia? Ismerd meg Patrick történetét!

Patrick ma is tisztán emlékszik az első alkalomra, amikor megjegyzést tett valaki a súlyára. Nyolcéves volt. Tizenéves korában pedig csak rosszabbodtak a dolgok. Nemcsak növekvő súlya, de homoszexualitása miatt is. Patrick minden sporttól távol maradt, amit fiú társai imádtak, mint a foci, amerikai futball vagy baseball. Ehelyett inkább bezárkózott otthon. Mérete és szexualitása miatt a középiskolában még inkább elszigetelődött a társaitól, a főiskolán pedig minden addiginál mélyebbre zuhant. Az érzelmi evés teljesen kontrollálatlanná vált, és alkoholt is egyre többet fogyasztott. 154 kilóval, depressziósan diplomázott le.

Az érzelmi evő Patrick Eslick 154 kilósan döntött úgy, változtatnia kell az életmódján Forrás: Patrick Eslick

A főiskolát befejezve azonban valami megváltozott Patrickben. Érezte a súlyát a felnőttkornak, úgy gondolta, végre felelősséget kell vállalnia önmagáért. „Jó lehetőség volt ez a változásra. Már nem egy gyerek voltam a főiskoláról, hanem dolgozó felnőtt, aki még nem képes gondoskodni magáról. Úgy éreztem, hogy most vagy soha.” Az önmagáért való felelősségvállalás első lépése az volt, hogy coming outolt: közeli barátaival és családjával megosztotta, hogy meleg. Ezután jöhetett a következő lépés: visszavenni az irányítást a teste felett.

Patrick elkezdett tudatosan odafigyelni az étkezésére, amit a felesleges kalóriák, mint például a gyorséttermi ételek kiiktatásával kezdett. Ahogy egyre inkább belemélyedt a kérdésbe, hogyan kell jól étkezni és mik a feldolgozott élelmiszerek veszélyei, kezdett kikristályosodni számára a járható út. Így történt, hogy az életmódváltással együtt Patrick megtanult főzni, ráadásul hamar bele is szeretett ebbe a tevékenységbe. „Állandóan recepteket kerestem, szuper ételeket főztem, és rendkívül változatosan tudtam enni. Ennek volt köszönhető az is, hogy soha nem akartam csalni. Mindig finomakat ettem.” Patrick változatos receptjeivel bebizonyította, hogy a csirke, brokkoli, rizs hármasán túl is van élet. Imádta a kelkáposztát, a spárgát, a kelbimbót és a zöldbabot, a csirke mellett pedig rendszeresen evett lazacot, tengeri herkentyűket és sertéshúst is.

Amikor beindult a fogyás, Patrick elkezdett sportolni is. „Kövérként mindig is csodáltam a futókat. A kitartásukat, az erejüket. Ráadásul ez olyan tevékenységnek tűnt, amit bárhol, bármikor lehet csinálni, és nem igényel kifejezetten speciális felszerelést.” Már 45 kiló fogyásnál tartott, amikor igazán elkezdte élvezni a futást, és ugyanolyan szenvedély lett ebből is, mint a főzésből. Egy térdsérülést követően Patrick személyi edzőhöz fordult, és az ő segítségével erősítő edzéseket végzett. Ezzel, a futással, illetve az egészséges étrenddel Patrick 85 kilót fogyott, amit korábban a legmerészebb álmaiban sem gondolt, de valószínűleg azt sem sejtette, hogy több maratont is teljesíteni fog.

Patrick 85 kilót fogyott, miután megtanult főzni és elkezdett futni Forrás: Patrick Eslick

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.