Ilyen jótékony hatásai vannak a szervezetre a datolyának

Forrás: Shutterstock -
datolya egészség test
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár hivatalosan nem tekinthető szuperételnek a datolya, nagyon közel áll hozzá. Azon kívül ugyanis, hogy finom, rengeteg egészségügyi előnye van a fogyasztásának. Csodát tesz a testeddel, ha mindennap eszel belőle.

Ha egy hétig mindennap 3 datolyát eszel, azt a tested meg fogja hálálni, hiszen rengeteg egészségügyi előnye van ennek a gyümölcsnek.

Ilyen jótékony hatásai vannak a szervezetre a datolyának Forrás: Shutterstock

Egészséges csontok

A gyümölcsben található ásványi anyagok, mint a foszfor, kálium, kalcium és magnézium erősítik a csontjainkat.

Jó emésztés

A datolyának magas a rosttartalma, ami rendkívül jó hatással van a bélműködésre: megakadályozza a székrekedést.

Stresszmentes élet

A datolya tartalmaz B6-vitamint, amely szabályozza a hangulatot és segít a stresszkezelésben is. A depressziós tüneteket is enyhíti.

Energikussá tesz

Ez a gyümölcs rostokban, káliumban, magnéziumban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, így nemcsak növeli az energiát, de egy fárasztó nap után is képes vitalitást kölcsönözni.

Problémamentes szív

A stresszcsökkentő hatása miatt egyértelmű, hogy a szívnek is jót tesz a datolya, emellett pedig káliumban gazdag, ami a kutatások szerint csökkenti a vérnyomást és a szívproblémák kialakulásának kockázatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.