Unod a felüléseket? Három gyakorlat a kockahasért

nyári alak edzés kockahas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár az időjárás nem ezt mutatja, már május közepén járunk, lassan a végső hajrában, ami a nyári formát illeti. Ha te is szeretnél néhány extra hasizomgyakorlatot beiktatni a mindennapjaidba, akkor próbáld ki ezeket!

1. gyakorlat

Feküdj hanyatt, a kezedet tedd a tarkód mögé. A lábaidat derékszögben emeld fel, ez az úgynevezett table top pozíció. Az egyik lábadat nyújtsd felfelé, majd végezz hasprést. Ezután a lábadat vidd le 45 fokig, majd jöhet az újabb hasprés, végül a talaj felett néhány centivel tartsd meg nyújtva a lábadat, és jöhet a harmadik hasprés. Ezt a hármas gyakorlatot végezd el mindkét lábaddal tízszer.

2. gyakorlat

Maradj hanyatt fekvésben, nyújtsd hátra a kezeidet. A derekadat billentsd meg úgy, hogy feküdjön rá a talajra. Emeld meg a törzsedet és a lábaidat is, ez a pozíció nagyjából úgy fog kinézni, mint ahogy egy banán hajlik. A törzsedet ezután emeld meg, a lábaidat pedig tartsd meg néhány centivel a talaj felett. 20-30 másodpercig végezd a gyakorlatot.

3. gyakorlat

Ezúttal a plank lesz a kiinduló helyzetünk, ami önmagában is egy igencsak hatásos gyakorlat. Ezúttal az lesz a feladat, hogy a csípődet jobbra-balra mozgatva, a földet megérintve mozgasd át magad. Ne felejtsd el a hasadat végig feszíteni. A gyakorlatot 20 ismétléssel végezd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.