Egy szelet pizza egészségesebb reggeli lehet, mint egy tál gabonapehely

Forrás: Shutterstock -
gabonapehely táplálkozási szakértő fehérje cukor pizza reggeli egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A reggeli szerepéről korábban már ismertettünk egy érdekes tanulmányt, most pedig azt fogjuk röviden körbejárni, hogy miért is jobb egy tegnapról megmaradt pizzát bedobni a sütőbe, és pár perc alatt elfogyasztani reggelire, mint egy tejes gabonapelyhet.

A reggeli sokak számára csak felesleges nyűg, hiszen félbevágja a napra való készülődést, mások viszont imádják kiélvezni és egyfajta korai szeánszként tekintenek rá. Az, hogy miért és mekkora kedvvel ülsz le reggelizni, az lényegében mindegy, ha az egészségedért teszed. Nincs azonban mindig idő friss gyümölcsös zabkását készíteni, vagy egy mini-angolreggelit összedobni. Az este megmaradt pizza pedig annyira csábítóan tud ránk nézni a hűtőben, hogy bizony van, amikor nem tudunk neki ellenállni. Veled is előfordult már, hogy a reggeli könnyebb végét fogtad meg? Nem kell bűntudatot érezned!

Egy szelet pizza egészségesebb reggeli lehet, mint egy tál gabonapehely Forrás: Shutterstock

Chelsey Amer táplálkozási szakértő a The Daily Mealnek adott interjújában felfedi, hogy miért is lehet jó napindító a pizza.

Egy átlagos pizzaszelet közel azonos mennyiségű kalóriát tartalmaz, mint egy tejes gabonakészítmény. Sőt, a pizza magasabb fehérjetartalmának köszönhetően sokkal nagyobb eséllyel érezzük magunkat tőle jóllakottnak az ebédig. A legtöbb bolti gabonapehelynél ráadásul sokkal kevesebb cukor is található benne. Nem minden cukormentes ugyanis, amire ráírják, hogy „fitnesz", érdemes tehát alaposan átolvasni az összetevőket.

A túró- és zabkorpaalapú pizza receptje

Ha rajongsz a pizzáért, de ritkán engeded meg magadnak, mert hizlal, ezt a receptet neked ajánljuk! Ez a túró- és zabkorpaalapú finomság nemcsak finom, de egészséges is! Olvasd tovább!

A pizzánál nyilvánvalóan van jóval egészségesebb reggeli is, de a fentiek fényében legalább nem lesz egész napon át tartó bűntudatunk, ha olykor-olykor mégis engedünk az előző napi maradék csábításának.

Csökkentsd a cukorfogyasztásod minimálisra ezekkel az egyszerű ötletekkelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190520-csokkentsd-a-cukorfogyasztasodat-minimalisra-ezekkel-az-egyszeru-otletekkel.htmlA cukor ott les ránk szinte minden készételben, italban. Gyakran nem is tudjuk, hogy mennyi fehér „méreg” kerül egy-egy általunk igen kedvelt, elsőre talán édességnek nem is gondolt termékbe. Számolj le a cukor iránti vágyaddal pár egyszerű trükkel! Ez Zsír!OrigoA leghatékonyabb tricepszedzés nőknek – Számolj le az integetőhájjalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190513-a-leghatekonyabb-tricepsz-edzes-noknek-dolgozd-le-az-integetohajat.htmlA nyár vészesen közeledik, a nők pedig lázasan dolgoznak a comb és popsi formálásán. Ám nem csak ezek a területek azok, amelyek a jó idő közeledtével előtérbe kerülnek. Sajnos sokan a kar kidolgozását kifelejtik, vagy nem helyeznek rá elég hangsúlyt, pedig az integetőháj igen kiábrándító tud lenni. Ez Zsír!Origo4 mostohán kezelt, ám rendkívül egészséges zöldség és gyümölcshttp://www.life.hu/ez-zsir/20190326-4-mostohan-kezelt-rendkivul-egeszseges-zoldseg-es-gyumolcs.htmlGyakran félünk nyitni az új felé, és ez akkor is igaz, ha az adott alapanyagok nem túl egzotikusak, sőt akár régóta részei a magyar gasztronómiának. Unod az almát és a paprikát? Hoztunk pár olyan alternatívát, amelyekkel felfrissítheted a hétköznap fogyasztott zöldségek és gyümölcsök listáját, ráadásul igen egyszerűen. Ez Zsír!OrigoA "csak bedobok egy kávét" hozzáállástól eljutni az egészséges zabos reggeliighttp://www.life.hu/ez-zsir/20190226-a-csak-egy-kavetol-eljutni-az-egeszseges-zabos-reggeliig.htmlAzt olvastam, a testem és a lelkem is meg fogja hálálni, ha egyrészt reggelizem, másrészt pedig rostban és tápanyagokban gazdag, valamint hosszan felszívódó szénhidrátot tartalmazó ételt veszek magamhoz – jelentsen ez bármit is. Lelkem rajta, megtettem minden tőlem telhetőt. Ez Zsír!OrigoEz az igazság az édesburgonya és a fogyás kapcsolatárólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190218-ez-az-igazsag-az-edesburgonya-batata-es-a-fogyas-kapcsolatarol.htmlA sportolók és az egészséges életet élők előszeretettel választják a krumpli pótlékaként. Íze kissé édeskés, éppen ezért házi csipszként is fogyasztják, ha némi cukorpótlékra vágynának. A fogyókúrázók körében is népszerű zöldségféle, de mégis miért hiszik azt, hogy segít a fogyásban? Kiderítettük! Ez Zsír!OrigoZsírosak, olajosak, mégis szuper egészségesek http://www.life.hu/ez-zsir/20181203-zsirosak-olajosak-megis-szuper-egeszseges-etelek.htmlAz olajoktól és a zsíroktól minden fogyókúrázó és alakformáló próbál tartózkodni. Fontos azonban megérteni, hogy a jótékony zsírok nélkül nem lehetünk egészségesek. A következőkben mutatunk pár olyan forrást, amelyek bár igen gazdagok az előbb felsoroltakban, mégis szinte elengedhetetlenek, hogy szervezetünk megfelelően tudjon működni. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.