20 nulla kalóriás zöldség és gyümölcs, amit bátran fogyaszthatsz

Forrás: Shutterstock -
diéta fogyókúra zöldség gyümölcs kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, melyek azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyeket szinte korlátlanul fogyaszthatunk, nem fogunk tőlük elhízni.

Ha fogyókúrázol, bármilyen egyszerűnek is tűnhet, nem mindegy, hogy milyen zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, némelyik ugyanis tele van kalóriával. A szakemberek azonban most összeállítottak egy listát, amelyek közül bátran csemegézhetsz.

Vannak olyan élelmiszerek, amelyek tartalmaznak bizonyos mennyiségű kalóriát, tehát nem nevezhetők hivatalosan nulla kalóriásnak, ugyanakkor emésztésükhöz még annál is több kalóriára van szükség, mint amennyit tartalmaznak. Ezek tehát nyugodtan beilleszthetők az étrendünkbe. Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy ha fogyni akarunk, akkor a diéta mellett rendszeres testmozgást kell végezni” – fejtette ki dr. Donald Hensrud táplálkozási szakértő a The Sunnak.

Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket bátran fogyaszthatod Forrás: Shutterstock

Íme, a 20 zöldség és gyümölcs, amelyekből bátran csemegézhetsz:

Alma, sárgabarack, cékla, brokkoli, karfiol, zeller, vízitorma, uborka, fokhagyma, grépfrút, zöldbab, kelkáposzta, póréhagyma, citrom, saláta, hagyma, málna, eper, karórépa és görögdinnye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.