Kedvenc házi pakolásunk narancsbőr ellen

Forrás: Shutterstock -
narancsbőr hatékonyság pakolás kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A narancsbőr igazi ősellenség a nők számára, különösen a nyári időszakban, a bikinik és a rövidnadrágok szezonjában. A filléres házi praktikák közül az egyik kedvencünk ez a szuper kávés pakolás. Próbáld ki te is!

A többezer forintos narancsbőr elleni krémek helyett jóval költségkímélőbb, de legalább annyira hatékony megoldás ez az otthon könnyedén kikeverhető pakolás. Ami a házi megoldásokat illeti, az illóolajos masszázs is rendkívül hatékony, de ehhez feltétlenül 100%-os tisztaságú illóolajat kell beszerezni. Fahéjat, citromot, borsmentát vagy rozmaringot, amit olívaolajban elkeverve lehet alkalmazni.

A kávés megoldás ennél még egyszerűbb, hiszen minden háztartásban megtalálható alapanyagról van szó. Nem árt tudni, hogy sok bolti krémnek is a koffein az egyik legfontosabb összetevője. A kávéban lévő koffein ugyanis fokozza a bőr vérkeringését, így jótékony hatással van a bőrre. Nem kell tehát méregdrága narancsbőr elleni krémeket venni, elég, ha az otthon egyébként kidobásra kerülő kávézaccot használod.

A kávéban lévő koffein fokozza a bőr vérkeringését, így jótékony hatással van a bőrre Forrás: Shutterstock

A megmaradt kávézaccot – ha nincs kávéfőzöd, akkor használj őrölt kávét – keverd össze olíva- vagy kókuszolajjal. Ezt a keveréket vidd fel a problémás területre, majd hagyd rajta pakolásként minimum 10 percig. Érezni fogod, ahogy a kávé felélénkíti, felpezsdíti a bőrödet. A 10 perc leteltével alaposan masszírozd át a combodat és a popsidat. Az apró kis kávészemekkel kellemesen át tudod dörzsölni a problémás területeket, amivel még inkább fokozni tudod a vérkeringést, segítheted a zsírsejtekben felhalmozódott salakanyagok véráramba jutását, és távozását a szervezetből. A pakolást kúraszerűen, akár hetente háromszor is alkalmazhatod.

Tipp

Amikor lemosod a kávés pakolást, alkalmazd a váltózuhanyt. A hideg és meleg víz váltakozása edzi az ereket és élénkíti a vérkeringést. Hatása jól kiegészíti a kávés pakolást.
Gyógyteák, amelyek nyáron is jólesnek és jót tesznekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190625-gyogyteak-nyarra.htmlSokak számára az őszi és téli időszak a teázások, és különösen a gyógyteák fogyasztásának időszaka. Ekkor nemcsak az íze és a jótékony hatása, de a gőzölgése, a melegsége is jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. Néhány tea azonban kifejezetten frissítő hatású, langyosan iható, és különösen a nyári időszakban segíti a szervezet működését. Ez Zsír!Origo3 + 1 alapszabály az edzéshez, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190624-alapszabaly-az-edzeshez-ha-fogyni-szeretnel.htmlHa kezdő életmódváltó vagy, esetleg ha már egy ideje benne vagy a sport, az edzés világában, de mégsem érzed elég hatékonynak, akkor ezeket az alapszabályokat érdemes figyelembe venned. Ez Zsír!OrigoHihetetlen átalakulás! Pocakosból lett tiszta izom mindössze fél év alatt ez a férfihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190621-matt-ellengold-eletmodvaltasanak-atalakulasanak-tortenete.htmlHiába érezte, hogy elvesztette a kontrollt a teste és az élete felett, sokáig ennek ellenére sem tudott életmódot váltani. A 38 éves Matt Ellengold végül egy átlagos délutánon ismerte fel, hogy nem lehet tovább halasztani, és több oldalról is segítséget kért, hogy változtatni tudjon az életén. Ez Zsír!Origo400 km, napi egy óra alvás – Élete legnehezebb versenyére készül az ultramaratonista Lubics Szilvia http://www.life.hu/ez-zsir/20190620-lubics-szilvia-ultramaratonista-elete-legnehezebb-versenyere-keszul-ultra-gobi-400-km.htmlLubics Szilvia élete eddigi legnehezebb megmérettetésére készül. A háromgyermekes anyuka 2006 óta teljesít ultratávokat, idővel pedig egyre inkább érdekelni kezdték azok a versenyek, amelyeket extrém körülmények nehezítenek. A háromszoros Spartathlon (246 km)-nyertes Szilvi hamarosan elindul élete legnagyobb kihívásokat jelentő versenyére. Ez Zsír!--62 kilót fogyott, hogy megvehesse álmai menyasszonyi ruhájáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190613-jane-otoole-62-kilot-fogyott-hogy-megvehesse-almai-menyasszonyi-ruhajat.htmlMary Jane O'Toole rossz étkezési szokásai és mozgásszegény életmódja miatt hízott meg. Sokáig nem volt hajlandó tudomásul venni a tényeket, pedig már az egészsége is egyre romlott. Végül a lánykérés jelentett számára óriási motivációt, és végül el is érte célját: gyönyörű menyasszony lett. Ismerd meg Jane történetét! Ez Zsír!OrigoHűtsd le magad cukormentes, frissítő limonádékkalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190613-hutsd-le-magad-cukormentes-frissito-limonadekkal.htmlEgy felnőtt ember szervezetének minimum napi két liter vízre van szüksége. A nyári kánikulában a folyadékigényünk ennél még több is lehet. Egy-egy meleg délutánon, vagy éppen egy kerti partin kellemes változatosságot jelenthet, ha feldobjuk valamivel a tiszta vizet, vagyis jöhetnek a cukormentes limonádék! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.