Reggeli szokások, amik tönkrevágják a diétádat

Forrás: Shutterstock -
diéta reggel fogyás szokás hízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolnád, hogy néhány apró, ártatlannak tűnő reggeli szokás gátolhatja a fogyásodat? Eláruljuk, melyek ezek!

Túl sokat alszol

Valóban szükség van a pihentető alvásra, de a jóból is megárt a sok: amennyiben 10 óránál is többet alszol, azzal hamar súlygyarapodást érhetsz el. Ilyenkor ugyanis megemelkedik a szervezet kortizolszintje, ami fokozott éhségérzetet okoz.

Nem engeded be a napfényt

Reggel ébredéskor érdemes egyből elhúzni a sötétítőfüggönyöket és beengedni szobánkba a napfényt. Ennek nem várt pozitív hatása lehet: a reggeli napsugarak képesek fokozni az anyagcserét, ezáltal könnyebben lefogyhatunk. Ha viszont ezt nem teszed és sötétben öltözködsz, azzal hamar az ellenkezőjét érheted el.

Öltözködj napfénynél, ha teheted Forrás: Shutterstock

Túl keveset reggelizel

A diétázók hajlamosak arra, hogy reggelre alig esznek valamit, vagy pedig teljesen kihagyják az első étkezést. Pedig fontos lenne odafigyelni rá, egy egészségesen összeállított, gazdag reggeli ugyanis remek napindító, beindítja a az anyagcserét, tehát segíti a fogyást is – írja a BrightSide.

Tippek, hogy ne hízz el nyaralás alatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190806-tippek-hogy-ne-hizz-el-nyaralas-alatt.htmlNyaralás alatt szeretünk jókat enni és sokat pihenni, ez sajnos könnyen vezet plusz egy-két kilóhoz. Somogyi Krisztina, a Duna Medical Center dietetikusa nem teszi sem a lángost, sem a sült kolbászt tiltólistára, de mértékletességre int, ha nem akarjuk a nehéz ételek miatt fáradtan és emésztési gondokkal tölteni a szabadságunkat. Ez Zsír!OrigoCamila Cabello üzent a női testről: a zsír és a narancsbőr normálishttp://www.life.hu/ez-zsir/20190805-camila-cabello-uzent-a-noi-testrol-a-zsir-es-a-narancsbor-normalis.htmlCamila Cabello szembesült azzal, hogy az ő testét is kritizálják, ezért üzent minden lánynak: "A narancsbőr normális, a zsír normális". Ez Zsír!--Műtéttel kell eltávolítani annak a kutyának a bőrét, amely 27 kilót fogyotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190805-mutettel-kell-eltavolitani-annak-a-kutyanak-a-boret-aki-27-kilot-fogyott.html27 kilót sikerült leadnia egy túlsúlyos kutyának. Mercedes annyira lefogyott, hogy a bőre is lóg rajta, ezért azt műtéttel kell eltávolítani. Ez Zsír!OrigoMiley Cyrus brutális kockahasat villantotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190805-miley-cyrus-kockahasat-villantott.htmlMiley Cyrus Instagramján leginkább polgárpukkasztó képeket lehet találni, ezúttal azonban némi szépen megformált kockahas is keveredett a sokkoló képi világba. Ez Zsír!--Ezeket az ételeket soha ne válaszd reggelirehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190801-etelek-amiket-ne-valassz-reggelire.htmlSokan még mindig nincsenek tisztában a jól megválasztott reggeli fontosságával, és a tartalmas, jófajta szénhidrátban, egészséges zsírokban, fehérjében és rostban gazdag fogások helyett csupán üres kalórákat visznek be a szervezetükbe. Megmutatjuk, melyek ezek a tipikus rossz reggelik, amelyeket érdemes messzire elkerülni. Ez Zsír!OrigoSchobert Norbi megvillantotta a kockás hasáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190729-schobert-norbi-megvillantotta-kockas-hasat.htmlSchobert Norbi lefogyott: a közösségi oldalán megmutatta, hogy újra kockás a hasa. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.