Így kellene enni, ha egészségesek szeretnénk maradni

Forrás: -- -
táplálkozás állati fehérje zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napi táplálkozásnak körülbelül az egynegyedét kell kitenniük az állati fehérjéknek - mondta Antal Emese dietetikus szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A dietetikus elmondta, az ajánlás szerint naponta négy-öt adag, körülbelül 400-500 grammnyi zöldség-gyümölcsöt kell fogyasztani. Ugyanakkor bizonyos vitaminok, ásványi anyagok miatt húst, valamilyen tejterméket, tojást vagy halat is enni kell. Például a B12 vitamin csak az állati eredetű termékekben van meg, de a vas is sokkal jobban szívódik fel az ilyen ételekből, mint a növényekből - mutatott rá.

Forrás: --

Elképesztően lefogyott Szulák Andreahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190910-elkepesztoen-lefogyott-szulak-andrea-szineszno.htmlA hétvégi Pozsonyi Piknikről töltött fel képet Szulák Andrea. A színésznő nagyon jól néz ki, sokat fogyott, amit követői is megjegyeztek. Ez Zsír!--Sok barátja elfordult Király Lindától: többen nem fogadták el a változásthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190908-sok-baratja-elfordult-kiraly-lindatol.htmlHatalmas küzdelem, orvosi beavatkozás, akaraterő, harc van amögött, hogy Király Linda jobban érzi magát a bőrébe: 30 kilót veszített, és sajnos barátokat is - mesélte. Ez Zsír!OrigoDiétázz tudatosan! Vigyázz, nehogy az egészséged lássa kárát!http://www.life.hu/ez-zsir/20190831-tudatos-dieta-hogy-elkeruld-a-hormonhaztartasod-felborulasat.htmlNapjainkban szinte már alig akad olyan ember, aki ne mondta volna legalább életében egyszer: holnaptól diétázom. A diéta szó, ha a jelentését nézzük, gyógyétrendnek fordítható, ám – ha rosszul alkalmazzuk – több kárt okozhat, mint hasznot. A diétatípusoknak se szeri, se száma: vannak, akik fogyási céllal vágnak bele valamelyikbe, mások egy már kialakult betegség miatt "kényszerülnek" bizonyos ételcsoportokat elhagyni a tányérjukról. Ez Zsír!OrigoÍgy fest futás után Tatár Csilla Margot Robbie-kénthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190811-igy-fest-futas-utan-tatar-csilla-musorvezeto-margot-robbiekent.htmlMargot Robbie hasonmásává szűrőzte magát Tatár Csilla. A műsorvezető viccesen kommentálta a végeredményt. Ez Zsír!OrigoElképesztően vékony Mádai Vivienhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190802-elkepesztoen-vekony-madai-vivien-musorvezeto.htmlMádai Vivien korábban többször is mesélt a pluszkilóival való küzdelméről. Nos, a műsorvezetőn nyoma sincs túlsúlynak, sőt vékonyabb, mint valaha. Ez Zsír!OrigoSzigorú önmegtartóztatásban él a Jóban Rosszban egykori színésznője, Siménfalvy Ágotahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190728-szigoru-onmegtartoztatasban-el-a-joban-rosszban-egykori-szinesznoje-simenfalvy-agota.htmlAz operett- és musicaldarabokban is főszerepeket játszó színésznő, Siménfalvy Ágota rajong a gasztronómiáért, nemcsak a főzést, de az ízeket is élvezi. Mégis úgy döntött, megálljt parancsol magának az étkezésben. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.