Fogyj almával! Íme 3 gyors almás recept

alma a nap cikke diéta recept egészséges életmód fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehéz lenne felsorolni az alma összes jótékony hatását. Amellett ugyanis, hogy tele van ásványi anyagokkal, A-, B- és C-vitamint is tartalmaz, és bővelkedik káliumban, kalciumban és cinkben is. Ráadásul erősíti az immunrendszert, és rákmegelőző, gyulladáscsökkentő hatása is van. Ezek után nem árt, ha beiktatod a mindennapjaidba, de nem csak gyümölcsként lehet ám fogyasztani! Mi most Buday Péter pofonegyszerű receptjei közül válogattunk, de ide kattintva még több almás finomságot találsz.

Reggelire: almás-fahéjas müzli (247 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
100 g alma
5 g friss citromlé
10 g dió
5 g búzacsíra
30 g zabpehely
4 g kukoricapehely
0,4 g fahéj

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Így készítsd el:
A gabonapelyheket a dióval és búzacsírával keverd össze. Az almát héjával együtt kockázd fel, csöpögtesd rá a citromlevet, és szórd meg őrölt fahéjjal, majd add a müzlialaphoz. Indulhat is a nap!

Ebédre: roston sült csirkemell sült almával, salátával (330 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
1 g só
7 dkg alma
0,3 közepes darab citrom
1 csapott evőkanál olívaolaj
0,3 csapott evőkanál olaj
13 dkg csirkemell
0,5 közepes kiskanál mustár
2 g friss bazsalikom
1 g friss rozmaring
3 dkg kaliforniai paprika
5 dkg jégsaláta
5 g borecet

Így készítsd el:
Kevés olajban süsd meg a sózott csirkemellet. A csirkemell mellé tedd sülni a cikkekre vágott almát. Amikor megsült, csavard rá egy fél citrom levét. A jégsalátát és a kaliforniai paprikát vágd fel, és add hozzá a bazsalikomlevelet is. Készítsd el az öntetet is: adj borecetet az olajhoz, majd sózd, borsozd, és mustárral krémesítsd. Apróra vágott rozmaringot és bazsalikomot is szórj bele, és a csirke sülő szaftját is keverd bele. Keverd az egészet egyneművé. Tálaláskor a jégsalátát tedd a tányérra, arra szórd a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, tedd rá a megsült, cikkekre vágott almát, majd locsold meg a salátaöntettel, és végül tedd rá a csirkemellet.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Vacsorára: almás-zelleres kukoricasaláta (78 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
22 g zeller
32 g alma
9 g citromlé
46 g fagyasztott kukorica
1 g mesterséges édesítőszer

Így készítsd el:
Az almát mosd meg - a héját csak akkor hámozd le, ha csúnya -, és az almareszelőn reszeld le. Ugyanezt tedd meg a zellerrel is, de előtte hámozd le a héját. A kukoricát - amennyiben mirelit - néhány perc alatt párold meg, majd hűtsd ki. Ha konzerv, akkor csak öntsd le a levét. Nagyon kevés vízben oldd fel az édesítőszert, keverd bele a citromlevet, majd öntsd a zelleres, kukoricás almára. Alaposan keverd el, tálalás előtt néhány óráig hűvös helyen pihentesd.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.